VESTI:
Početna / vesti / reportaže / MITROVDAN: Vladika Milutin na slavi Bogomoljačkog pokreta u Osečini
MITROVDAN: Vladika Milutin na slavi Bogomoljačkog pokreta u Osečini

MITROVDAN: Vladika Milutin na slavi Bogomoljačkog pokreta u Osečini

Na praznik Svetog Velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan – Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica Osečine pri Hramu Vaznesenja Gospodnjeg proslavila je svoju krsnu slavu. Velikom tradicionalnom duhovnom događaju u obilju radosti prisustvovao je vladika Milutin sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije valjevske, zatim predstavnici lokalne vlasti, kao i veliki broj vernika iz Podgorskog arhijerejskog namesništva.

mitrovdan– Današnji čovek umesto da manje radi, a više ima, zapravo je sužanj materijalnih dobara, sticanju i potrošnji propadljivog. Ličnost njegova opterećena je mnoštvom informacija, koje posredstvom medija upija. Vremena mu nedostaje za sebe i bližnje – rekao je između ostalog episkop Milutin, naglašavajući da savremenom čoveku, koji je prepušten „duhu ovog sveta” najbviše može pomoći njegova vera.

Posle Svete arhijerejske liturgije i slavskog obreda, Bogomoljački pokret Osečine, sveštensvo i vernici iz ovog kraja priredili su „trpezu ljubavi” u parohijskom domu. Ovogodišnji domaćini slave bili su: Radovan Milovanović, Ljubisav Marković i Stanko Stevanović. Slavski kolač za narednu godinu preuzeli su: Jovanka Vuković, Uroš Stevanović i Dejan Đurđević.

Scroll To Top