VESTI:
Početna / vesti / reportaže / OBELEŽENA 70. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA: Medalja borca Milanu Cvetanoviću
OBELEŽENA 70. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA: Medalja borca Milanu Cvetanoviću

OBELEŽENA 70. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA: Medalja borca Milanu Cvetanoviću

Visoko odlikovanje Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata Republike Srbije (SUBNOR-a) – Medalju borca –  dobio je Milan Cvetanović iz Osečine, dobrovoljac na slavonskom ratištu. Njemu je, na svečanosti povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja od fašizma, ovo priznanje uručio Milić Petrović, član Glavnog odbora republičkog SUBNOR-a i predsednik Okružnog odbora boraca iz Kolubarskog kraja.

Skup u Osečini organizovao je Opštinski odbor SUBNOR-a Osečina, a tom prilikom vredna priznanja uručena su još nekolicini članova ove organizacije, odnosno veteranima minulih ratova ili članovima njihovih porodica. Spasoju Đuriću iz S. Osečine i Dragoljubu – Mandi Stanisavljeviću iz Osečine plakete su predali članovi Okružnog odbora SUBNOR-a Živomir Pantelić i Voja Milenković, a Đorđu Lukiću iz Lopatnja – Vojislav Pavlović-Tralja, predsednik boračke organizacije Osečina, dok će Dragutinu Muciću iz Komirića i Marku Bajiću iz Osečine, koji su izostali sa ove proslave iz zdravstvenih razloga, zaslužena priznanja biti naknadno predata.

Osim gostiju iz okružnog SUBNOR-a, nagrađenih i rukovodstva opštinskog odbora, obeležavanju sedme decenije oslobođenja Osečine od okupatora u Drugom svetskom ratu prisustvovali su lideri opozicionih stranaka u lokalnom parlamentu: Dragan Popović (SPS) i Živorad Bojčić (PUPS), kao i Dragoljub Nikolić, nekadašnji opštinski, privredni i partijski funkcioner.

Scroll To Top