VESTI:
Početna / vesti / reportaže / OSVEŠTANA CRKVA U DRAGIJEVICI: Među gostima i ministar Velja Ilić
OSVEŠTANA CRKVA U DRAGIJEVICI: Među gostima i ministar Velja Ilić

OSVEŠTANA CRKVA U DRAGIJEVICI: Među gostima i ministar Velja Ilić

crkva-dragijevicaNjegovo preosveštenstvo episkop valjevski Milutin, uz sasluživanje sveštenstva i sveštenomonaštva Valjevske eparhije i Podgorskog arhijerejskog namesništva na čelu sa protonamesnikom Radenkom Andrićem, osveštao je prošle nedelje novopodignutu crkvu u Dragijevici, koja je posvećena Svetom Savi, prvom srpskom svetitelju i prosvetitelju.

Vladika je potom služio liturgiju u novoosveštanom hramu. Svečanom činu prisustvovali su brojni gosti, među kojima ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić, zatim direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević, onda narodni poslanik Dragan Aleksić, predsednik Opštine Osečina Nenad Stevanović i njegov zamenik Milan Simić, kao i brojni vernici iz ovog kraja.

dragijevica-crkvaIzgradnja crkve u Dragijevici počela je 2000. godine, a ministar Ilić je i tada ovde bio prisutan. Hram je podignut uz podršku Srpske pravoslavne crkve, države i lokalne zajednice, zatim brojnih zadužbinara, priložnika i ljudi dobre volje. Svima njima, kao i vrednim neimarima, ovom prilikom reči zahvalnosti uputili su vladika Milutin, predsednik  Stevanović i predstavnici Crkvenog odbora.

Scroll To Top