VESTI:
Početna / vesti / Resurs centar Kolubarskog okruga
Resurs centar Kolubarskog okruga

Resurs centar Kolubarskog okruga

Udruženje mladih Lazarevca ove godine je izabrano od Ministarstva omladine i sporta za Resurs centar Kolubarskog okrug, kojih je ukupno 26 na nivou Srbije i kroz koje Ministarstvo omladine i sporta već tri godine sprovodi niz aktivnosti.

U okviru projekta „Mladi su zakon“ Udruženje mladih Lazarevca je kao Resurs centar Kolubarskog okruga raspisalo konkurs za finansiranje projektnih ideja za udruženja i neformalne grupe iz Mionice, Lajkovca, Uba, Valjeva, Ljiga i Osečine. Prema rečima koordinatora Resurs centra ovo je bila sjajna prilika da mladi pokrenu inicijativu i donesu neku promenu u svojoj sredini.

– Po završetku konkursa održana je trodnevna obuka na Rajcu za predstavnike udruženja i neformalnih grupa koji su uspešno prošle prvi krug konkursa. Polaznici su na obuci naučili da od svoje ideje napišu projekat, a devet najboljih ideja izabrano je za finansiranje od strane Resurs centra Kolubarskog okruga i Ministarstva omladine i sporta – rekao je Marko Račić, koordinator Resurs centra.

Najveći akcenat se stavlja na volonterizam i omladinski aktivizam. Teme koje su obuhvaćene projektima promovišue zdrave stilove života, evropske vrednosti za mlade, toleranciju….

U sklopu svojih aktivnosti obeležen je i „Medjunardni dan mladih“ na bazenima u Petnici gde je učešće uzelo oko 200 učesnika. U okviru programa održan je turnir u odbojci na pesku, revijalna vaterpolo utakmica i takmičenje u plivanju. Sve grupe, udruženja i kancelarije za mlade su predstavili svoje aktivnosti na štandovima i iskoristile ovu
priliku da razmene svoja dosadasnja iskustva u radu sa mladima.

Praksa promovisanja projektnih aktivnosti nastavljena je i na manifestaciji „Sajam šljiva“ u Osečini, gde su se na zajedničkom štandu predstavili Resurs centar Kolubarskog okruga i neformalna grupa „Život je lep“ iz Osečine sa projektom „Nauči da kažeš ne“.

 

Scroll To Top