VESTI:
Početna / vesti / skupština / KONSTITUTIVNA SEDNICA: Zlatija Miličić na čelu Skupštine
KONSTITUTIVNA SEDNICA: Zlatija Miličić na čelu Skupštine

KONSTITUTIVNA SEDNICA: Zlatija Miličić na čelu Skupštine

Dosadašnja predsednica lokalnog parlamenta Zlatija Miličić iz Osečine i u novom sazivu predsedavaće Skupštinom opštine. Odluka o tome donesena je u sredu, 8. juna na Konstitutivnoj sednici.

Milica-Drajić,-Zlatija-Miličić,-Mladenka-NenadovićNjena zamenica, kao i u prethodnom mandatnom periodu, biće Milica Drajić iz Osečine, dok je na dužnost sekretara Skupštine opštine postavljena Mladenka Nenadović iz Carine.

U prvom delu sednice, u kojem su učestvovali svih 33 izabranih odbornika, usvojen je izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za opštinsku Skupštinu održanim dana 24. aprila ove godine. Potom su novim odbornicima (14 iz redova SNS, sedam iz koalicije okupljene oko socijalista, pet iz Nove Srbije, tri iz grupe građana „Novi početak” i po dva iz Demokratske stranke i koalicije DSS-Dveri) potvrđeni mandati i obavljeno polaganje zakletve.

Posle predloga za predsednika Skupštine od strane 13 odbornika sa liste SNS usledila je pauza radi priprema za tajno glasanje. Tada je sedam opozicionih odbornika iz koalicije Socijalistička partija Srbija – Srpska narodna partija bez najave i obrazloženja odustalo od učešća u daljem radu.

Od 26 preostalih odbornika za predlog da Zlatija Miličić bude predsednica  SO Osečina glasalo je 24, a protiv dva, dok je za predlog da Milica Drajić bude zamenica predsednice glasalo 23, a protiv tri odbornika. Na predlog predsednice lokalnog parlamenta na mesto sekretara Skupštine postavljena je dipl. pravnica Mladenka Nenadović iz Carine, dosadašnji sekretar Predškolske ustanove „Lane” iz Osečine.

Scroll To Top