VESTI:
Početna / vesti / skupština / ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINA OPŠTINE: Novi budžet – 326,7 miliona dinara
ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINA OPŠTINE: Novi budžet – 326,7 miliona dinara

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINA OPŠTINE: Novi budžet – 326,7 miliona dinara

Na 20. redovne sednica Skupštine opštine Osečina, kojom je predsedavala Zlatija Miličić, predsednica lokalnog parlamenta, u petak, 26. decembra, usvojen je opštinski budžet za 2016. godinu. Ovim dokumentom budžetski prihodi i primanja planirani su u ukupnom iznosu od 326,7 miliona dinara, što je za 11,54 više u odnosu na planirane prihode za 2015. godinu.

Predlog je obrazložila Vesna Pavlović, načelnica za privredu i budžet u Opštinskoj upravi, koja je, između ostalog, kazala da je polazni osnov za planiranje prihoda i rashoda, pored važećih propisa, uputstava i predloga finansijskih planova budžetskih korisnika, bilo je i sagledavanje ostvarenih prihoda i izvršenih rashoda od januara do novembra 2015, kao i u prethodnim godinama, odnosno realna očivanja za dolazeću godinu.

Skupština je na ovoj sednici, osim toga, na predlog Opštinskog veća i svojih radnih tela usvajila Program razvoja sporta u opštini za period 2015-2018, koga je obrazložio mr Dragan Atanasov, profesor Fakulteta za sport. Doneta su i rešenja i to: O davanju saglasnosti na dopunu Statuta, kao i na Plan rada Turističke organizacija „Podgorina” (izvestilac je bio Nikola Tomić), zatim na Plan rada Doma zdravlja Osečina (izvestilac prim dr Dušan Milovanović), odnosno na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Osečina” (izvestilac Dragan Andrić), kao i na izbor zamenika pravobranioca Zajedničkog javnog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina.

Scroll To Top