VESTI:
Početna / vesti / skupština / PRVA REDOVNA SEDNICA SO: Dragan Perišić – v. d. direktora Sportskog centra
PRVA REDOVNA SEDNICA SO: Dragan Perišić – v. d. direktora Sportskog centra

PRVA REDOVNA SEDNICA SO: Dragan Perišić – v. d. direktora Sportskog centra

Doktor nauka u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta Dragan Perišić iz Osečine imenovan je vršioca dužnosti direktora Sportskog centra Osečina na period od šest meseci. Ovu dužnost poverila mu je Skupština opštine na prvoj redovnoj sednici novog saziva (30. juna), nakon što je na lični zahtev razrešila dosadašnjeg direktora Zorana Živanovića, dipl. ekonomistu iz Osečine.

Tako se Perišić posle 12 godina vraća na najvažniji i najodgovorniji posao u Sportskom centru Osečina, na čijem čelu je bio od osnivanja ove ustanove do 2004. godine. Upravni odbor SC ima obavezu da u narednih pola godine sprovede postupak izbora direktora koji će dobiti pun mandat.

Na istoj sednici lokalnog parlamenta, čijim radom je predsedavala predsednica Zlatija Miličić, izabran je novi Nadzorni odbor  Direkcije za izgradnju „Jadar”, a predsednik je, na predlog SNS, penzioner iz Osečine Čedomir Lukić. Odmah je zasedao i Nadzorni odbor, na čiji predlog je na sednici Skupštine opštine odlučeno da se dosadašnjem direktoru  Direkcije Milomiru Stanimiroviću, dipl. inž. iz Osečine, poveri da i u sledeće četiri godine bude najodgovorniji rukovodilac ovog kolektiva.

Nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima podnosilaca izbornih lista koje su se odazvale da učestvuju u ovom radu, prvo su predloženi sastavi stalnih radnih tela Skupštine opštine, a zatim i izvršen njihov izbor. Istaknuto je da su svi predlozi uvaženi i ugrađeni, a sastavi tela, kako to pravila nalažu, odražavaju odbornički sastav Skupštine.

Administrativno-mandatnu komisiju čine Zlatija Miličić, dipl. pravnik iz Osečine, na predlog SNS, kao predsednik, zatim Dragan Popović, dipl. inž. agronomije iz Osečine (SPS-SNP) kao zamenik predsednika i članovi: Marko Simić, poljoprivrednik iz Plušca (NS), Slobodan Petrović, mašinski tehničar iz Osečine (DS), Saša Popović, KV metaloglodač iz Plušca (SNS), Vesna Bradonjić, poljoprivrednik iz Komirića (SNS) i Milanka Mirčetić, komercijalni tehničar iz Osečine (SNS).

U Savetu za privredu su: Mirjana Obradinović, farmaceutski tehničar iz Skadra (SNS), kao predsednik, onda Živorad Bojčić, penzioner iz Osečine (SPS-SNP), kao zamenik predsednika, i članovi: Ljubomir Aleksić, dipl. inž. mašinstva iz Osečine (DS), Slavica Petrović, dipl. ekonomista iz Osečine (NS), Dušan Andrić, mašinski tehničar iz Osečine (SPS-SNP), Saša popović, metaloglodač iz Plušca (SNS) i Tomislav Antonić, ekonomski tehničar iz Ostružnja (SNS).

U Savet za komunalne delatnosti, urbanizam i infrastrukturu izabrani su: Milan (Svetozar) Simić, radnik iz Bastava (NS) kao predsednik, pa Dragan Andrić, dipl inž. prehrambene tehnologije iz Osečine (SNS), kao zamenika predsednika, a članovi su: Marko Popović, trgovac iz Dragodola (SPS-SNP), Vesna Marković, trgovac iz Osečine (NS), Slavoljub Tomić, dipl inž. za zaštitu životne sredine iz Osečine (Dveri – DSS), Čedomir Lukić, dipl. ekonomista (SNS), i Branko Pavlović, metalostrugar iz Dragijevice (SNS).

Savet za poljoprivredu i zaštitu životne sredine čine: Slavoljub Tomić, dipl. in. Za zaštitu životne sredine iz Osečine (Dveri – DSS), kao predsednik, zatim Milorad Marković, poljoprivrednik iz Bratačića (SNS), kao zamenik predsednika, i članovi: Goran Petrović, elektromehaničar iz Bastava (SPS-SNP), Nenad Vilotić, poljoprivrednik iz Gunjaka (SNS), Zlatan pavlović, dipl. inž. poljoprivrede iz Osečine (SPS-SNP), Radiša Mirić, poljoprivrednik iz Lopatnja (NS) i Branko Ivanović, poljoprivrednik iz Gornjeg Crniljeva (DS).

U Savetu za društvene delatnosti su: Zorica Pavlović, dipl. vaspitač iz Osečine (SPS-SNP) kao predsednica, onda Milan Petrović, master sociolog iz Osečine (NS), kao zamenik predsednice, a u svojstvu članova su: Dragan Lukić, ekonomista iz Osečine (Dveri-DSS), Milica Drajić, dipl. inž. za menadžment iz Osečine (SNS), Slobodan Stanisavljević, ekonomista iz Osečine (DS), Mirjana Velimirović, medicinska sestra iz Osečine (SNS) i Živorad Bojičić, penzioner iz Osečine (SPS-SNP).

Komisija za propise: Zlatija Miličić, dipl.pravnik iz Osečine (SNS) – predsednik, dr Zagorka Živanović, lekar iz Osečine  (SNS) – zamenik predsednika, dok su članovi: Branka Pavlović, ekonomski tehničar iz Osečine (SPS-SNP), Milena Petarić, prehrambeni tehnolog iz Osečine (DS), Branko Pavlović, metalostrugar iz Dragijevice (SNS), Snežana Panić, radnik iz Carine (NS) i Života Arsenović, mašinbravar iz Ostružnja.

Komisija za predloge i predstavke: Ljubomir Aleksić, dipl. inž. mašinstva iz Osečine (DS) – predsednik, Dušan Andrić, mašinski tehnićar iz Osečine (SPS-SNP) – zamenik predsednika, članovi: dr vet. med. Jelena Isaković iz Osečine (SNS), Ivanka Tešanović, domaćica iz Ostružnja (SNS), Snežana Panić, radnik iz Carine (NS), Veljko Radivojević, električar iz Sela Osečine (DS) i Dragan Đurić, zemljoradnik iz Gunjaka (SPS-SNP).

Komisija za saradnju i društvena priznanja: predsednik – Milica Drajić, dipl. inž. za menadžment iz Osečine (SNS), zamenik predsednika – Miloš Jovanović, elektrotehničar iz Osečine (SPS-SNP), članovi – Vesna Marković, trgovac iz Osečine (NS), Miodrag Vujić, poljoprivrednik iz Skadra (SNS), Snežana Andrić, pravnik iz Dragijevice (SNS), Snežana Panić, radnik iz Carine (NS) i Svetozar Gačić, dipl. istoričar iz Osečine (SNS).

Savet za mlade: predsednik – Vladimir Radivojević, profesor fizičkog vaspitanja iz Osečine (na predlog Sportskog saveza opštine Osečina), članovi – Ana Ivković, master filolog iz Skadra (predlagač NBO), Jelena Gladović, master profesor biologije iz Komirića (OŠ „Braća Nedić” Osečina), Aleksandar Nikolić, profesor muzičkog obrazovanja (OŠ „Vojvoda Mišić” Pecka), Marko Vujić, građevinski tehničar iz Pecke (SPS-SNP), Dragana Srećković, dipl. vaspitač iz Osečine (Predškolska ustanova „Lane”), Violeta Ranković, ekonomski tehničar iz Osečine (SNS), Marija Milovanović, student iz Plušca (SPS-SNP) i Marija Kovačević, prehrambeni tehničar iz Osečine (SNS).

Savet za rodnu ravnopravnost: predsednik – Verica Erić, dipl. pravnik iz Carine (SPS-SNP), članovi – Mirjana Velimirović, medicinska sestra iz Osečine (SNS), Dragan Lukić, ekonomista iz Osečine (Dveri – DSS), Srđan Muratović, trgovac iz Konjica (SPS-SNP), Svetozar Gačić, dipl. istoričar iz Osečine (SNS), Danka Lazić, strukovni ekonomista iz Osečine (SNS) i Marijana Gačić, vaspitač iz Osečine (SNS).

Scroll To Top