VESTI:
Početna / vesti / skupština / SKUPŠTINA OPŠTINE: USVOJEN REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA
SKUPŠTINA OPŠTINE: USVOJEN REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA

SKUPŠTINA OPŠTINE: USVOJEN REBALANS OPŠTINSKOG BUDŽETA

Na redovnoj sednici održanoj u petak, 31. Oktobra, Skupština opštine Osečina usvojila je izmene i dopune opštinskog budžeta za 2014. godinu. Rebalansom, čije je razlog donošenja usklađivanje ukupnog obima budžetskih rashoda sa procenom ostvarenja ukupnih prihoda i potrebe za promenama u određenim aproprijacijama nastalih kod pojedinih korisnika, predviđeno je da opštinska „kasa” bude tanja za oko 12,5 miliona dinara od dosadašnjeg plana. Tako se sada ukupni prihodi na jednoj, a rashodi i izdaci na drugoj strani planiraju u iznosu od po 345 miliona dinara.

Za ovakav budžet, nakon iscrpne i konstruktivne rasprave, glasali su odbornici vladajuće koalicije (iz nekadašnjeg URS-a, SNS-a i Nove Srbije, onda DSS-a, kao i DS-a,a protiv je bila koalicija SPS-PUPS-JS.

Ovom prilikom, uz prethodno pribavljenu saglasnost Opštinskog veća,  usvojeni su izveštaji o radu i godišnji programi osnovnih škola „Braća Nedić” Osečina i „Vojvoda Mišić” Pecka, kao i Predškolske ustanove „Lane”.

Bilo je i brojnih razrešenja i imenovanja, odnosno kadrovskih promena u opštinskim organima i telima i javnim institucijama. Tako je za zamenika predsednika Komisije za propise SO imenovana Milanka Mirčetić, ekonomski tehničar iz Osečine umesto Dana Krsmanović, koji je odnedavno sekretar lokalnog parlamenta. U Upravni odbor Centra za socijalni rad „Napredak” imenovani su Svetlana Bojović, dipl. socijalni radnik kao predstavnik zaposlenih umesto Jelene Lazić i Leposava Gačić, pravnik iz Osečine kao predstavnik osnivača umesto Jelice Zeljić. Dr Nikola Milosavljević iz Osečine imenovan je u Upravni odbor Doma zdravlja kao predstavnik ove ustanove umesto dr Violete Plavšić iz Valjeva. Dipl. vaspitač Suzana gajić iz Osečine imenovana je u Upravni odbor PU „Lane” kao predstavnik vaspitno-obrazovnog veća umesto Dragane Srećković iz Osečine.

U Školski odbor OŠ „Vojvoda Mišić” imenovani su: Predstavnici zaposlenih – Anđelka Jeremić iz Valjeva, profesor srpskog jezika; Zorica Soldatović iz Bastava, profesor engleskog jezika; Milan Jovanović iz Gunjaka; Predstavnici roditelja – Dragana Kraljević iz Gunjaka, domaćica; Branka Savić iz Pecke, policajac; Nenad Manojlović iz Gunjaka, poljoprivrednik; Predstavnici lokalne samouprave – Goran Ćosić iz Lopatnja, poljoprivrednik; Slavoljub Vasiljević iz Dragodola, poljoprivrednik; Vesna Ivković iz Skadra, trgovac.

Ova sednica ostaće upamćena i po tome što je po prvi put u istoriji ovdašnjeg skupštinskog života čitava sednica snimana od strane predstavnika padija (Radio Osečina) i televizije (KTZ iz Krupnja), a odloženi snimci biće emitovani u zasebnim terminima.

Scroll To Top