VESTI:
Početna / vesti / sport / KANCELARIJA ZA MLADE: Svečano otvorena biciklistička staza
KANCELARIJA ZA MLADE: Svečano otvorena biciklistička staza

KANCELARIJA ZA MLADE: Svečano otvorena biciklistička staza

Poslednjeg dana ovogodišnjeg Sajma šljiva u Osečini, a kao sastavni deo programa ove tradicionalne privredno-turističke i kulturno-zabavne i sportske manifestacije, na gradskom Trgu „Braća Nedić”, na prigodnom skupu, svečano je otvorena biciklistička staza, koja je je duga preko 100 kilometara i vodi kroz veći deo opštinske teritorije.

petar-rokvicNa otvaranju biciklističke staze, koja je rezultat projekta Kancelarije za mlade opštine Osečina uz značajnu finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, bili su prisutni predstavnik ovog Ministarstva Bogdan Knežević, zatim predsednik Opštine Nenad Stevanović i njegov zamenik Milan Simić, zajedno sa predstavnicima javnog života ove lokalne zajednice i biciklističkog kluba Crvena zvezda iz Beograda. Predsednik Beograđana u znak zahvalnosti za ukazano gostoprimstvo i početak razvoja biciklizma na ovim prostorima uručio je domaćinima dres popularnog beogradskog kluba.

Svim prisutnim podeljene su zanimljive brošure u kojima je prikazana biciklistička staza sa svim važnim lokalitetima. Posle svečanosti oko 40 biciklista i odvažnih ljubitelja vožnje na dvotočkašima na sopstveni pogon, odnosno ljubitelja prirode, iz Beograd, Valjeva, Osečine i okoline, realizovali su prvu vožnju novom trasom u dužini od osam kilometara i to od centra sedišta opštine do Tešmanovog konaka u selu Bastavu, jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovoj sredini.

Scroll To Top