VESTI:
Početna / vesti / sport / OSEČANSKI POBEDNIK: Svi trofeji za Kotor
OSEČANSKI POBEDNIK: Svi trofeji za Kotor

OSEČANSKI POBEDNIK: Svi trofeji za Kotor

Mladi košarkaši Kotora iz Crne Gore osvojili su prvo mesto na trećem međunarodnom turniru košarkaških nada u Osečini. On su u finalu savladali Leotara iz Trebinja sa 61:60 i zasluženo prigrilila sve prestižniji trofej „Osečanski pobednik”. Kapiten Kotorana Matija Branković primio je još dva pehara – kao najbolji igrač i strelac turnira.

Treće mesto pripalo je valjevskom Metalcu, koji je tek u drugom delu odlučujuće utakmice nadigrao sve bolje domaćine iz Osečine sa 44:31. Prošlogodišnji pobednik Partizan iz Beograda pobedom nad Bijeljinom plus od 54:29 stigao je tek do pete pozicije.

Turnir je nakon pozdravnih reči Dana Krsmanovića, predsednika Košarkaškog kluba Osečina i Nenada Stevanovića, predsednika Opštine, svečano otvorio Božidar Maljković, poznati košarkaški trener. On je mladim sportistima poručio da vredno treniraju i slušaju savete svojih trenera.

Rezultati u predtakmičenju, u prvoj grupi: Metalac – Partizan sa 48:46, Leotar – Metalac 47:36 i Leotar – Partizan 55:53; a u drugoj grupi: Kotor – Osečina 70:44, Kotor – Bijeljina plus 74:71 i Osečina – Bijeljina plus 62:59.

Trodnevno zanimljivo i kvalitetno nadmetanje u sali Sportskog centra „Osečina” pratio je veliki broja gledalaca i košarkaških stručnjaka. Turnir su, uz daragocenu pomoć brojnih sponzora, uspešno organizovali Opštinska uprava Osečina, Turistička organizacija „Podgorina” i KK Osečina.

Scroll To Top