VESTI:
Početna / vesti / sport / OSEČINA: ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO I EKIPNI MEĐUNARODNI TURNIR U KARATEU
OSEČINA: ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO I EKIPNI MEĐUNARODNI TURNIR U KARATEU

OSEČINA: ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO I EKIPNI MEĐUNARODNI TURNIR U KARATEU

Karate unije Srbije, uz tehničku pomoć Karate kluba „Kaminari” iz Osečine, organizovala je prošle nedelje u ovom mestu 15. državno prvenstvo za sve uzraste i kategorije, a zatim i međunarodni ekipni turnir, na kojem su pored naše reprezentacije nastupile selekcije Bosne i Hercegovine (sa dva tima) i Slovenije.

Na prvenstvu Srbije učestvovalo je 435 takmičara iz 22 kluba iz cele Republike i Republike Srpske, a najviše uspeha imali su članovi Omladinca iz Bajine Bašte. Zapaženi su bili i nastupi predstavnika Kolubarskog okruga – takmičara valjevskog Zanšina i domaćeg Kaminarija, koji su se okitili brojnim odličjima u konkurenciji koju su još činili karatisti iz četiri novosadske ekipe, onda iz Bratunca, Kaća, Rumenke, Užica, Temerina, Kikinde, Sremske Mitrovice, Prokuplja, Budisave, Golupca, Kule, Izbišta, Visibabe, Uljme i Gospođinaca.

Veliki karate spektakl u ovdašnjoj sportskoj hali, na čijim tribinama je čitavog dana bilo dosta gledalaca, uveličao je atraktivan ekipni međunarodni četvoromeč. Prvo mesto osvojila je reprezentacija Srbije, drugo Slovenija, a treće i četvrto – prva i druga selekcija Bosna i Hercegovine.

– Ovo prvenstvo i turnir najboljih državnih timova iz tri prijateljske zemlje poslužili su kao najbolja provera rada u klubovima u 2013. godini. Za reprezentativce nastupi u Osečini su deo priprema i odlično iskustvo za predstojeće Svetsko prvenstvo u Portorožu, u Sloveniji – izjavio je Dušan Dačić, predsednik Karate unije Srbije i selektor naše reprezentacije, koji je pohvalio domaćine na čelu sa velikim entuzijastom Draganom Spasojevićem, predsednikom i trenerom KK Kaminari, a istovremeno i najavio nova takmičenja karatista u ovoj sredini.

 

Scroll To Top