VESTI:
Početna / vesti / sport / OSEČINA: Održano karate prvenstvo Srbije
OSEČINA: Održano karate prvenstvo Srbije

OSEČINA: Održano karate prvenstvo Srbije

Prošle nedelje, u Osečini je po treći put uzastopno, održano državno prvenstvo Karate unije Srbije za sve uzrasne kategorije. Na 16. po redu republičkom takmičenju ove karate federacije učestvovalo je 358 takmičara iz 20 klubova iz Srbije i jednog iz Republike Srpske.
Najviše uspeha ovog puta imali su karatisti „Sirmijuma” iz Sremske Mitrovice, zatim Prokuplje i dva novosadska kluba „Budo” i „Ju karate do”. U ovom elitnom nadmetanju veoma zapaženi i dosta uspešni bili su i takmičari kluba „Kaminari” iz Osečine, a ovaj klub se potvrdio i kao dobar tehnički organizator jedne ovako značajne i velike manifestacije.
– Uprkos svojim skromnim mogućnostima Osečina posvećuje puno pažnje sportu. Ulažemo u sportske objekte i smeštajne kapacitete i uporedo sa razvojem sporta podstičemo i razvoj sportskog turizma – rekao je Nenad Stevanović, predsednik Opštine, na svečanom otvaranja ovogodišnjeg prvenstva karatista.
Predsednik Karate unije Srbije Dušan Dačić istakao je da je Osečina s razlogom još jedanput domaćin državnog prvenstva jer pruža izvanredne uslove svim učesnicima.
– Zadovoljan sam kvalitetom koga su demonstrirali mladi karatisti, s obzirom da su ovde ujedno bile i kvalifikacije za izbor reprezentativaca u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji za predstojeće Svetsko prvenstvo u Londonu – napomenuo je Dačić.
Dragan Spasojević, trener i predsednik domaćeg „Kaminarija”, obavestio nas je da će Osečina uskoro biti domaćin još jedne karate manifestacije – velikog seminara karatista na međunarodnom nivou.
– Kata timovi „Kaminarija”, kod mlađih juniora u sastavu: Nenad Aleksić, Tamara Lukić i Saša Gligorić, a kod starijih pionira: Jovana Jovanović, Đorđe Jovanović i Mladen Mrkonjić, osvojili su zlatne medelje. Do srebra u borbama stigao je tim kadeta u sastavu: Đorđe Vuković, Saša Gligorić i Mihailo Tomić, kao i Đorđe Vuković u borbama starijih pionira – prezadovoljan je ostvarenim rezultatima na ovom prvenstvu trener Spasojević.

Scroll To Top