VESTI:
Početna / vesti / sport / ZAVRŠEN KOŠARKAŠKI TURNIR PIONIRA: Prvi „Osečanski pobednik” iz – Kragujevca
ZAVRŠEN KOŠARKAŠKI TURNIR PIONIRA: Prvi „Osečanski pobednik” iz – Kragujevca

ZAVRŠEN KOŠARKAŠKI TURNIR PIONIRA: Prvi „Osečanski pobednik” iz – Kragujevca

Pionirska ekipa Foke iz Kragujevca trijumfovala je na prvom Međunarodnom turniru pionira „Osečanski pobednik”. Tim koga je selektirao nekadašnji igrača sarajevske Bosne i kragujevačkog Radničkog Bogoljub – Boci Đurić u finalu je savladao beogradskog Partizana rezultatom 48:42. Pioniri iz Šumadije su u prvom poluvremenu odličnom igrom u jednom trenutku stigli do dvocifrene prednosti. Beograđani su u nastavku zaigrali bolje, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. Najzaslužniji za pobedu i ujedno najbolji strelac turnira bio je kapiten Foke Nikša Zindović, koji je samo u odlučujućoj utakmici postigao više 32 poena. Kragujevčani su jedini tim koji je turnir završio bez poraza.

Na drugoj strani, u ekipi crno – belih, koju vodi mladi trener Nikola Stanković, briljirao je plejmejker Branislav Sužnjev, koji je proglašen za najboljeg igrača tunira. Pored njega odličan je bio i centar Tanasković, koji je i pogađao i sa spoljnih pozicija.

Treće mesto zauzeo je valjevski Student zahvaljujući pobedi nad Kotorom i to tek nakon produžetka rezultatom 66:60 (55:55). Sjajan u crnogorskom timu bio je Matija Branković, ali je odbrana momaka iz Valjeva zaigrala odlično u produžetku. U redovima Studenta istakli su se Teofilović i Milutinović.

Metalac iz Valjeva zauzeo je peto mesto. Predvođeni razigranim Bojanom Bogdanovićem, koji je meč završio sa 25 poena, Valjevci su za nijansu nadvisili Osečinu rezultatom 41:39. Ni domaćini nisu razočarali, a iz ekipe trenera Vladimira Radivojevića i njegovog asistenta Gorana Nenadovića raskošan talenat najavili su: Nikolić, Tešanović, Urošević, Petrović…

niksa– Čestitam Kragujevčanima na zasluženom trijumfu, domaćinima na fenomenalnoj organizaciji čitavog turnira, a mojim igračima na velikom zalaganju – rekao je Marko Stanković, trener pionira Partizana.

– Oduševljen sam prijemom u Osečini, ponašanjem svih učesnika i fantastičnim funkcionisanjem svih turnirskih segmenata. Nadam se da smo zaslužili poziv da iduće godine branimo trofej – izjavio je Bogoljub – Boci Đurić, trener Kragujevčana.

– Hvala domaćinima za ovaj izvanredni turnir i gostoprimstvo koje su nam ukazali kod svojih domova tokom osmodnevnih priprema i nezaboravnog turnira. Potrudićemo se da na letnjem raspustu našim prijateljima iz Osečine uzvratimo istom merom– istakao je Momčilo Knežević, trener ekipe Kotora.

Zadovoljni su i domaćini. Sva tri dana na tribinama je bilo po nekoliko stotina gledalaca, koji su uživali u dobrim igrama mladih košarkaških talenata iz šest klubova.

Scroll To Top