VESTI:
Početna / vesti / zdravstvo / Prezentacija valjevskog Centra za vantelesnu oplodnju
Prezentacija valjevskog Centra za vantelesnu oplodnju

Prezentacija valjevskog Centra za vantelesnu oplodnju

U opštini u kojoj je između dva popisa broj stanovnika smanjen za 17 odsto i u kojoj, prema procenama, kod oko 300 bračnih parova starosti do 40 godina nije došlo do začeća prirodnim putem, karavan Centra za vantelesnu oplodnju pri Zdravstvenom centru Valjevo sa svojom promotivnom kampanjom „Da se novi život rađa” dočekan je širom raširenih ruku.

– Lokalna samouprava se sa zadovoljstvom uključuje u ovaj projekat. Za početak, izdvojićemo nekoliko stotina hiljada dinara za opremu, a skupštinskom odlukom regulisaćemo konkretnu pomoć za parove koji odluče da na ovaj način dođu do potomstva – rekao je Nenad Stevanović, predsednik Opštine.

Dr Dušan Milovanović, direktor Doma zdravlja, apelovao je ne samo na opštinu već i na privredne subjekte da pomognu oko obezbeđenja svih neophodnih uslova za još uspešniji rad ovog Centra, koji je za relativno kratko vreme svog postojanja stigao do 5. mesta na spisku najznačajnijih državnih ustanova u ovoj oblasti.

– Trenutno očekujemo da se rodi 11 beba naših korisnika iz zapadne Srbije. Naš tim je sastavljen od vrhunskih stručnjaka, zaposlenog medicinskog osoblja i volontera. Osposobljen je za pružanje kompletnih usluga po evropskim standardima, međutim potrebna nam je pomoć i podrška šire zajednice – istakla je dr Milica Krstivojević, klinički embriolog.

Prezentacije programa Centra održane su u Domu zdravlja i Sportskom centru, a pored zdravstvenih radnika, predstavnika lokalne zajednice, privrede i medija, prisustvovao im je i veliki broj potencijalnih korisnika, građana ovog kraja koji, za sada, imaju problema sa plodnošću.

Scroll To Top