VESTI:
Početna / javne nabavke i oglasi / JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA DODELU NAGRADA OPŠTINE OSEČINA U 2017. GODINI
JAVNI POZIV  ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA DODELU NAGRADA  OPŠTINE OSEČINA U 2017. GODINI

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA DODELU NAGRADA OPŠTINE OSEČINA U 2017. GODINI

Nagrada Opštine se dodeljuje svake godine povodom proslave Dana opštine Osečina – 16. aprila za najvrednija dostignuća u Opštini u kalendarskoj 2016. godini ili za kontinuirani rad i ukupne rezultate rada u oblasti: privrede; poljoprivrede i ruralnog razvoja; vaspitno-obrazovnog rada; stvaralaštva učenika i studenata; medicine i socijalne zaštite; urbanizma; arhitekture i zaštite životne sredine; nauke; inovacija i pronalazaštva; umetnosti; sporta i kulture i informisanja.

Specijalna nagrada se dodeljuje za humanitarni rad: humanost, plemenitost i hrabrost i poseban doprinos razvoju i afirmaciji Opštine.

Nagrada se može dodeliti fizičkom licu koje je državljanin Republike Srbije i koje ima ili koje je imalo prebivalište na teritoriji Opštine duže od 10 godina i/ili pravnom licu koje na  teritoriji Opštine ima sedište najmanje 5 godina, a izuzetno i pravnom ili fizičkom licu koje nema prebivalište ili sedište na teritoriji Opštine ako je svojim radom doprinelo razvoju ili afirmaciji Opštine u zemlji i/ili inostranstvu.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju sva  pravna i fizička lica.

Predlog sa obrazloženjem se podnosi u pisanoj formi i obavezno sadrži podatke o delu i/ili rezultatu i naznaku oblasti za koju se kandidat za nagradu predlaže, kao i podatke o kandidatu – za fizička lica: ime, očevo ime i prezime, godinu i mesto rođenja, zanimanje, adresu i kratku radnu biografiju, a za pravna lica: naziv, sedište, delatnost i poslovne uspehe.

Predlozi kandidata za nagrade se podnose Komisiji za saradnju i društvena priznanja Skupštine opštine Osečina, ul. Karađorđeva 114., najkasnije do 28.02.2017. godine.

 

U Osečini, 30.01.2017.g.                                Predsednik Komisije za saradnju    i društvena priznanja SO Osečina

Posl.br:17-1/2017                                                       Milica Drajić, s.r.

Scroll To Top