VESTI:
Početna / ALIJANSA FRANCUSKA – SRBIJA
ALIJANSA FRANCUSKA – SRBIJA

ALIJANSA FRANCUSKA – SRBIJA

U Osečini je 1995. godine osnovana Alijansa Jugoslavija – Francuska, prva nestranačka nevladina organizacija u ovoj opštini. kursevi jezikaNjen cilj je približavanje francuskog jezika, kulture i ostalih civilizacijskuh dostignuća, doprinos učvršćivanju tradicionalno dobrih odnosa francuskog i srpskog naroda.
Kroz Alijansu u Osečini prošlo je nekoliko stotina dece školskog i predškolskog uzrasta koji su na ovaj način stekli prva znanja iz francuskog jezika. Prvih godina od osnivanja, aktivnosti su bile veće nego u novije vreme. Bio je organizovan rad po grupama, održano nekoliko zanimljivih priredbi, ostvareni kontakti i saradnja sa sličnim organizacijama i uspostavljena plodonosna saradnja sa Francuskim kulturnim centrom. kursevi jezikaTrenutno rad se svodi na korišćenje biblioteke koja raspolaže određenim brojem knjiga na francuskom, kao i na dodatni rad sa odličnim učenicima viših razreda.

U planu je oživljavanje svih vrsta aktivnosti i to u najskorije vreme.

Jedan od osnivača i aktivnih učesnika u radu Alijanse, Aleksandar Milenović preminuo je u oktobru 2005. godine.

PRIREDBA NA FRANCUSKOM (članak iz Napreda 27. jun 1997.)

kursevi-engleskog

Mladi polaznici Škole francuskog jezika pri ogranku Alijanse Jugoslavija – Francuska iz Osečine, su prigodnim programom, obeležili završetak školske godine i godišnjicu svog uspešnog rada. Priredba je prvenstveno bila namenjena njihovim roditeljima, ali su i ostali građani Osečine imali priliku da prate kraći recital, pevačke numere i manje skečeve na već korektnom francuskom jeziku,  u izvođenju marljivih devojčica i dečeka, koje u tajne ovog renomiranog svetskog jezika pedantno i strpljivo, na popularan način uvode vredni profesori Milan Simić, Aleksandar Milenović i Vesna Krunić.

Scroll To Top