ВЕСТИ:
Почетна / вести / ДА СВАКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО НА ВРТИЋ
ДА СВАКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО НА  ВРТИЋ

ДА СВАКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО НА ВРТИЋ

Општина Осечина је учествовала у Јавном позиву за подношење захтева јединица локалне самоуправе за расподелу средстава из Буџетског фонда код Министарства државне управе и локалне самоуправе.
Одобрена су средства у износу од 7 милиона за инфраструктурни пројекат „Завршетак радова на доградњи Предшколске установе „Лане“ Осечина“.
По речима председника општине Николе Томића, средства од МДУЛС, биће довољна за завршетак радова, део грађевинских радова и инсталација, чиме би дограђени део установе могао да се у потпуности користи.
„Општина Осечина је крајем 2020. године приступила реализацији пројекта Доградње и реконструкције Предшколске установе Лане – два боравка за децу и канцеларијски простор, са циљем обезбеђења адекватних услова за васпитно-образовни рад и повећан обухват деце предшколског узраста.
Радови су започети средствима МДУЛС са 4,5 милиона динара и 5,3 милиона динара из буџета општине, што је било довољно за I и II фазу радова.
Преостали радови, унутрашње уређење, керамичарски, водоводни, инсталациони радови, биће урађени до краја текуће године.
Реализацијом овог значајног инфраструктурног пројекта, стварамо услове за повећан обухват деце и једнаку доступност предшколског васпитања.
Предшколска установа је институција од важног значаја за раст и развој деце и као таква заузима важно место у локалној заједници. Повећањем просторних капацитета стварају се услови за унапређење рада и квалитета предшколског васпитања и образовања.
Сада са сигурношћу можемо рећи да је упис у вртић омогућен за сву децу са територије општине Осечина.
Важно је напоменути да су у припреми пројекта учествовали запослени из општинске управе, чиме смо додатно уштедели на издвајању за ангажовање других лица у припреми документације“, изјавио је председник општине Никола Томић.
Из МДУЛС је напоменуто да ће трошење средстава бити строго контролисано и да ће обилазити фазе реализације пројекта. Министарка Марија Обрадовић је навела да је суштина да новац буде утрошен за боље функционисање градова и општина који морају бити сервис и грађана и привреде у Србији.

Scroll To Top