VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / OSEČINA U STANJU PRIPRAVNOSTI: Škole na prinudnom raspustu
OSEČINA U STANJU PRIPRAVNOSTI: Škole na prinudnom raspustu

OSEČINA U STANJU PRIPRAVNOSTI: Škole na prinudnom raspustu

Matične osnovne škole iz Osečine i Pecke i njihova izdvojena odeljenja neće raditi u četvrtak 15. maja. Da li će nastave biti u petak đaci i roditelji naknadno će o tome biti obavešteni putem medija. To je rezultat dogovora, koji je postignut na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Osečina, sa direktorima škola i uz saglasnost resornog Ministarstva.
U ovoj lokalnoj zajednici, posle jednodnevnih obilnih padavina, svi vodotoci su nabujali a nekoliko i izlilo iz svojih korita. Reke Dragodolka i Pecka prete varošici Peckoj i naseljima sve do Osečine i ušća u Jadar. Prepuno je i korito Ostružanjke, a nivo Lovačke je sve bliže kritičnoj tački. Jadar se već izlio u Osladiću, čak i preko magistralnog puta Valjevo-Loznica, i ozbiljno preti da ugrozi sve pred sobom od Dragijevice, preko sela i varošice Osečine, zatim Plušca i Belotića sve do Komirića i Konjušice.
Na prepodnevnoj sednici Štaba istaknuto je da se stanje pogoršava, a da prognoze vremena ni malo nisu ohrabrujuće, tako da je samo pitanje trenutka kada će predsednik Opštine Nenad Stevanović proglasiti ponovno uvođenje vanredno stanja.
U situaciji kada je dostignut nivo redovne odbrane od poplava, sve lokalne nadležne službe – komunalci, vatrogasci i policija, uz pomoć jedne spasilačke jedinice iz Beograda, koja je ovde stacionirana, ubrzano se pripremaju da što spremnije dočekaju veći poplavni talas koji se ovde očekuje.

Scroll To Top