ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / Прекинути путеви, одсечена села и засеоци
Прекинути путеви, одсечена села и засеоци

Прекинути путеви, одсечена села и засеоци

Већи број засеока, чак и читава села, практично је одсечено од света. Бујица је негде однела мостове, негде прилазне путеве мостовима, на местима су читава брда проклизала на коловоз..
У Белотић се више не може преко Комирића јер је мост поломен а асфалт испред моста подигнут и однет. Лопатњу је практично немогуће прићи још од скретнице за Криво Брдо. Пред Причевићем је срушен мост тако да је обустављен саобраћај преко Иве и Пецке за Љубовију. Између Пецке и Осечине путно земљиште је на више места оштећено, мостови „начети”. И у Гуњацима, мост за Тодориће и Урошевиће више није сигуран за саобраћај. У Лопатњу у Јанчићима, онда у Лештарићима…Дуж регионалног пута за Коцељеву, на коме је саобраћај у прекиду због великих проблема на територији коцељевачке општине, од Осечине до Влашића има више одрона, понајвећи проблем је у Марићима, тако да нема ни локалног саобраћаја. Ни Коњуши не може да се приђе ни са једне стране.
Здравствени радници улажу огромне напоре да стигну до пацијената које морају да возе на дијализу у Ваљево, али за сада у томе успевају.

Нема проблема ни са водоснабдевањем. Представници Јавног здравља из Ваљева узорковали су воду из градског водовода, а од Драгана Андрића, директора ЈКП „Осечина”, могло се чути да су изворишта неоштећена, да воде има довољно и да је, што је најважније, исправна за пиће.
Вода која се излила из река и потока се у већем делу углавном повукла у корита хировитих водотока, али је са собом однела, понела или тешко оштетила већи број мостова, затим путева, као и на десетине хектара ораница из речног приобаља.
Пуно примедби чланови Општинског штаба упућују на рачун Предузећа за путеве, које је задужено за одржавање овдашњих важнијих саобраћајница. Истиче се, да оно не обавља на овом терену своје послове на начин како би то требало да се чини. Грађани од петка, углавном, чисте своје зграде, машине и ствари од дебелих наслага муља, које се налазе у халама „Крушик-Пластике” и других фирми, кућама и становима у које се вода улила, саобраћајницама и двориштима. Могло би се рећи: свуда и на сваком месту. Већ неколико дана нема сигнала кабловске телевизије и још неких оператера фиксне и мобилне телефоније, а тек у суботу, после два дана паузе, стигла је дневна штампа, тек повремено раде мобилни телефони и интернет.

Scroll To Top