VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / USKORO NASTAVAK RADOVA NA OBILAZNICI – Piskavice preko reda
USKORO NASTAVAK RADOVA NA OBILAZNICI – Piskavice preko reda

USKORO NASTAVAK RADOVA NA OBILAZNICI – Piskavice preko reda

U toku leta nastaviće se izgradnja obilaznice koja bi trebalo da rastereti i učini bezbednijim saobraćaj kroz Osečinu. Kako još uvek nisu u potpunosti rešeni imovinski od mesta do koga je urađena prva faza (uzvodno od mosta na Jadru u Ulici cara Lazara i novog puta za pogone „Marcipana”) prva deonica druge faze za sada će biti preskočena, a radovi će biti izvedeni u Ulici Vuka Karadžića, koja će biti valjano uređena, a samim tim i naselje Piskavice, kako se popularno naziva ovaj deo Osečine.
– U dužini od 200 metara biće urađena kompletna infrastruktura, dakle vodovod, fekalna i kišna kanalizacija i ulična rasveta, zatim kolovoz širine šest metara, kao i trotoari od dva, odnosno 1,5 metara – kaže Veličko Marković, opštinski inspektor. On je u ime opštine bio član Komisije za javne nabavke Ministarstva privrede Republike Srbije, koje je naručilac posla i u najvećem delu investitor predstojećih radova.
Izvođenje radova, posle sprovedenog tendera i odluke Komisije u prostorijama Ministarstva u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, povereno je preduzeću „Autotransport” iz Valjeva, čija je ponuda bila najpovoljnija među pet učesnika. Zanimljivo je da je procenjena vrednost radova od strane investitora iznosila oko 17 miliona, ali da su u trci za dobijanje posla ponuđači ”oborili” cenu za nekoliko miliona – do 11,1 milion dinara bez poreza na dodatu vrednost, odnosno 13,3 miliona dijnara sa PDV. Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana nakon isteka prava na žalbu koje imaju ostali učesnici u postupku javne nabavke.

Scroll To Top