VESTI:
Početna / vesti / kultura / NBO: Knjiga i članarina za najaktivnije
NBO: Knjiga i članarina za najaktivnije

NBO: Knjiga i članarina za najaktivnije

Narodna biblioteka Osečina nagradila je svoje članove iz redova predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, koji su u prošloj godini pročitali najviše knjiga. Na maloj svečanosti u velikoj čitaonici, uz prigodan program mladih muzičara i recitatora, kao i zaposlenih u ovoj ustanovi, najaktivniji ljubitelji lepe pisane reči i najčešći posetioci pozajmnih bibliotečkih odeljenja u Osečini i Peckoj, dobili su po knjigu i besplatnu godišnju člansku kartu.

Od predškolaca nagrađani su: Kristina Bajić iz Osečine i Luka Savić iz Pecke. Među učenicima nižih razreda osnovne škole najvredniji su bili: prvak Sara Pavić, zatim učenici četvrtog razreda Nikolina Simić, Luka Ranković i Jelena Damnjanović iz Osečine, kao i Ana Lazić iz Pecke, a od starijih osnovaca: Danijela Simić (peti razred), Zorica Aresenović (osmi) iz Osečine i Nikola Manojlović (šesti razred) iz Pecke. Nagrađene su i tri srednjoškolke iz Ekonomske škole „Valjevo” u Osečini: Danijela Vasić (drugi razred), Mirjana Ninković i Jovana Lukić (četvrti razred).

Specijalna nagrada za izbor literature tokom 2013. godine pripala je Marku Marković, učeniku 6. razreda OŠ „Braća Nedić” iz Osečine.

Fotografija: Najčešći posetioci Biblioteke (foto: D. Savić)

 

Scroll To Top