ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / ПРОСЛАВЉЕНА ОПШТИНСКА КРСНА СЛАВА – Светом владики Николају у част
ПРОСЛАВЉЕНА ОПШТИНСКА КРСНА СЛАВА – Светом владики Николају у част

ПРОСЛАВЉЕНА ОПШТИНСКА КРСНА СЛАВА – Светом владики Николају у част

У недељу, 3. маја, локална самоуправа Осечине прославила је своју крсну славу, која је посвећена заштитнику ове заједнице – Светом (владики) Николају (Велимировићу) Жичком (Српском). Тим поводом, у присуству бројних верника у храму Светог Вазнесења Господњег, у саслужењу свештенства из Подгорског архијерејског намесништва на челу са намесником протојерејом – ставрофором Раденком Андрићем, одржана је литургија. После тога у цркви је обављено ломљење славског колача,  а онда су у дугој славској поворци кроз делове Осечине пронете литије, часни крст и икона Светог Николаја.

Поред свештеника и представнике општинског руководства, затим чланове Општинског већа и одборнике Скупштине општине, у шетњи је учествовало доста грађана, верника који су присуствовали молитви, а највише младих. Били су ту  чланови фолклорног ансамбла културно – уметничког друштва, одбојкашице, кошаркашице, кошаркаши, каратисти и млади фудбалери из овдашњих спортских колектива.

На пригодној гозби у парохијским просторијама славски гости и учесници проношења литија прво су послужени житом, вином и славским колачем.

Scroll To Top