ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / АМБАСАДОРКА РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ ИВАНА ХЛАВСОВА У ОСЕЧИНИ
АМБАСАДОРКА РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ ИВАНА ХЛАВСОВА У  ОСЕЧИНИ

АМБАСАДОРКА РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ ИВАНА ХЛАВСОВА У ОСЕЧИНИ

Посету Осечини Ивана Хласова, амбасадорка Републике Чешке у Београду, започела је сусретом са представницима локалне самоуправе у згради Општине.  У разговару са председником Ненадом Стевановићем, председницом Скупштине Златијом Миличић и начелником Општинске управе Миланом Урошевићем, угледна гошћа се интересовала  како се одвија оправак и отклањање последица од прошлогодишњих поплава на општинској територији, у чије размере се и сама уверила када је лане, само неколико дана после непогоде, долазила овде са конвојем хуманитарне помоћи из земље коју представља.

Љубазни домаћини су искористили прилику да још једанпут искажу захвалност за демонстрирану солидарност, али и наду да ће у што скорије време бити настављена започета сарадња са Развојном агенцијом Чешке у области екологије и комуналног уређења. То се, пре свега, односи на обезбеђење средстава код предприступних фондова за фининасирање постројења за пречишћавање отпадних вода из градске канализације, као и решавање локалних комуналних и еколошких питања.

У оквиру припрема за међународну изложбу дечијх радова под називом „Велике личности у малим очима”, коју заједнички реализују амбасаде Чешке, Мађарске, Пољске и Словачке у нашој земљи, а поводом десетогодишњице од њиховог уласка у Европску унију, у Осечини је амбасадорка Ивана Хлавсова са сарадницама посетила је и Основну школу „Браћа Недић”, где је представила пројекат и присуствовала на неколико школских часова.

– Амбасадори сваке од ове четири држава имају обавезу да посете по један град и школу у Србији, а ја сам одабрала Осечину. Заједно са ђацима и наставницима бирамо по једну знамениту личност из Чешке и Србије, разговарамо о њима, а онда ће деца да их насликају и по напишу запишу. Најбољи радови биће постављени на изложби у Културном центру у Београду у јуну месецу, а аутори и школе пригодно награђени – рекла је угледна гошћа.

Scroll To Top