VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / AMBASADORKA REPUBLIKE ČEŠKE IVANA HLAVSOVA U OSEČINI
AMBASADORKA REPUBLIKE ČEŠKE IVANA HLAVSOVA U  OSEČINI

AMBASADORKA REPUBLIKE ČEŠKE IVANA HLAVSOVA U OSEČINI

Posetu Osečini Ivana Hlasova, ambasadorka Republike Češke u Beogradu, započela je susretom sa predstavnicima lokalne samouprave u zgradi Opštine.  U razgovaru sa predsednikom Nenadom Stevanovićem, predsednicom Skupštine Zlatijom Miličić i načelnikom Opštinske uprave Milanom Uroševićem, ugledna gošća se interesovala  kako se odvija opravak i otklanjanje posledica od prošlogodišnjih poplava na opštinskoj teritoriji, u čije razmere se i sama uverila kada je lane, samo nekoliko dana posle nepogode, dolazila ovde sa konvojem humanitarne pomoći iz zemlje koju predstavlja.

Ljubazni domaćini su iskoristili priliku da još jedanput iskažu zahvalnost za demonstriranu solidarnost, ali i nadu da će u što skorije vreme biti nastavljena započeta saradnja sa Razvojnom agencijom Češke u oblasti ekologije i komunalnog uređenja. To se, pre svega, odnosi na obezbeđenje sredstava kod predpristupnih fondova za fininasiranje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda iz gradske kanalizacije, kao i rešavanje lokalnih komunalnih i ekoloških pitanja.

U okviru priprema za međunarodnu izložbu dečijh radova pod nazivom „Velike ličnosti u malim očima”, koju zajednički realizuju ambasade Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke u našoj zemlji, a povodom desetogodišnjice od njihovog ulaska u Evropsku uniju, u Osečini je ambasadorka Ivana Hlavsova sa saradnicama posetila je i Osnovnu školu „Braća Nedić”, gde je predstavila projekat i prisustvovala na nekoliko školskih časova.

– Ambasadori svake od ove četiri država imaju obavezu da posete po jedan grad i školu u Srbiji, a ja sam odabrala Osečinu. Zajedno sa đacima i nastavnicima biramo po jednu znamenitu ličnost iz Češke i Srbije, razgovaramo o njima, a onda će deca da ih naslikaju i po napišu zapišu. Najbolji radovi biće postavljeni na izložbi u Kulturnom centru u Beogradu u junu mesecu, a autori i škole prigodno nagrađeni – rekla je ugledna gošća.

Scroll To Top