VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / „FOND DIJASPORA ZA MATICU”: Donacija za školu u Komiriću
„FOND DIJASPORA ZA MATICU”: Donacija za školu u Komiriću

„FOND DIJASPORA ZA MATICU”: Donacija za školu u Komiriću

Udruženja „Fond dijaspora za maticu”, s jedne strane, Opština Osečina i Osnovna škola „Braća Nedić”, u Beogradu su potpisali tripartitni ugovor o donaciji u iznosu od pet miliona dinara. Sredstva su namenjena za adaptaciju i rekonstrukciju oronule školske zgrade u Komiriću.

Direktor Udruženja Živadin Jovanović, nekadašnji ministar inostranih poslova, koji je u ime „Fonda dijaspora za maticu” potpisao ugovor o donaciji, kaže:

 -O nezavidnom stanju školskog objekta u rodnom selu Borke Vučić, koju veoma poštujemo, izvestio nas je direktor matične škole. Imajući u vidu sve ekonomske teškoće kroz koje vaša sredina prolazi, posebno posle prošlogodišnjih katastrofalnih vremenskih nepogoda, obezbedili smo sredstva da se izvrše potrebni radovi na objektu i stvore normalni uslovi za pohađanje nastave.

U ime škole potpis na ugovor stavio je Zoran Petrović, direktor OŠ „Braća Nedić”, koji je rekao:

-Sa velikom zahvalnošću primamo novčanu donaciju i obavezujemo se da će dodeljena sredstva biti iskorišćena isključivo za namene kako je to u ugovoru navedeno. Njima ćemo raspolagati u skladu sa propisima, humanitarnim ciljevima i principima domaćinskog korišćenja, a nakon završetka radova o tome ćemo izvestiti donatora. Na vidnom mestu postavićemo  obeležje trajnog karaktera sa oznakom da je adaptaciju i rekonstrukciju školske zgrade omogućio Fond za dijasporu.

Opština je prihvatala obavezu, a predsednik Nenad Stevanović potpisom i pečatom potvrdio, da će nadležni organi lokalne samouprave obezbediti tehnički nadzor kod izvršenja radova, kao i nadzor nad zakonitošću u raspolaganju sredstvima donacije. O je tom prilikom dodao:

-Hvala donatoru za dragocenu finansijsku podršku, ali i sve čestitke za školu i njenog direktora, koji su se potrudili i najviše svojom inicijativom i zalaganjem stigli do ove donacije. To je odličan primer kako bi trebalo da rade i drugi budžetski korisnici.

Scroll To Top