VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / KOMIRIĆ: Stara škola u novom ruhu
KOMIRIĆ: Stara škola u novom ruhu

KOMIRIĆ: Stara škola u novom ruhu

Na osnovu triparitnog ugovora između donatora Fonda „Dijaspora za maticu”, zatim Osnovne škole „Braća Nedić” i opštine Osečina, koji je potpisan prošlog proleća u Beogradu, pred početak nove školske godine detaljno je rekonstruisana i osposobljena za normalno obavljanje nastave stara i oronula školska zgrada u Komiriću, Izdvojeno odeljenje matične škole iz Osečina.

U toku leta radove na dotrajalom objektu, školskom dvorištu i sportskim terenima obavila je firma „Tetra” iz Valjeva sa podizvođačima iz Osečine, a sredstva u iznosu od 5 miliona dinara, obezbedio je Fond „Dijaspora za maticu”, čija su dva člana Upravnog odbora nedavno posetili Osečinu i Komirić.

Predstavnike humanitarne fondacije Slobodana Aćimovića i Dragutina Brčina, zajedno sa njihovim domaćinima na čelu sa Zoranom Petrovićem, direktorom OŠ „Braća Nedić”, primio je predsednik Opštine Nenad Stevanović. On se donatorima zahvalio na dragocenoj pomoći od 5 miliona dinara, koja je dobrodošla da se oštećena škola vrati u život i punu i bezbednu funkciju.

– Fond je osnovan 1999. godine, posle bombardovanje naše zemlje, sa idejom da se pomogne razorenim institucijama, školama, bolnicima, infrastrukturi. Nastavili smo da to radimo i kasnije uz pomoć brojnih darodavaca iz celog sveta, a ovde to činimo sa posebnim zadovoljstvom posle prošlogodišnjih katastrofalnih nepogoda i zbog činjenice da smo u mogućnosti da pomognemo rodnom kraju pokojne Borke Vučić, koja nas je sve mnogo zadužila i bila jedan od pokretača ove fondacije i osnivač Fonda za doškolovavanje mladih poljoprivrednika – izjavio je tom prilikom Slobodan Aćimović, nekadašnji bliski saradnik Borke Vučić, izražavajući zadovoljstvo što će mladi zemljaci pokojne bankarke ponovo imati pristojne uslove za rad na sticanju novih znanja.

Upućujući donatorima i opštini reči pohvale direktor Petrović je rekao:

-U Izdvojenom odeljenju ruinirane škole u Komiriću u dva odeljenja nižih i četiri viših razreda, kao i u predškolskoj grupi imali smo oko 50 dece, koji su bili u konstantnoj opasnost od urušavanja zgrade, posebno krova. Zahvaljujući ljubaznosti Fonda „Dijaspora za maticu” sada je sve sanirano i verujem da što se toga tiče možemo da budemo mirni u narednih 30 godina. Rekonstruisana škola i sportski tereni oko nje već za kratko vreme predstavljaju veliki preporod za čitavo selo, koje se sa sada ovde okuplja u neradne dane i slobodno vreme, gde se već sprovode razne društvene aktivnosti od zajedničkog interesa za meštane – istakao je Petrović.

Scroll To Top