VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / NAJBOLJE ODELJENJE ŠKOLE IZ PECKE NA NAGRADNOM IZLETU: Motivacija đaka
NAJBOLJE ODELJENJE ŠKOLE IZ PECKE NA NAGRADNOM IZLETU: Motivacija đaka

NAJBOLJE ODELJENJE ŠKOLE IZ PECKE NA NAGRADNOM IZLETU: Motivacija đaka

Najbolje odeljenje Osnovne škole „Vojvoda Mišić” iz Pecke po postignutim rezultatima u celoj prošloj školskoj godini – 8/2 – boravilo je na jednodnevnom nagradnom izletu. Učenici su imali priliku da sami biraju destinaciju u Srbiji, a izabrali su da posete: Aranđelovac, Bukovičku Banju, Risovačku pećinu, Oplenac, Topolu i Kraljevu vinariju. Vratili su se puni najlepših utisaka i zadovoljni im se ukazala mogućnost da kroz nezaboravno druženje vide i nauče nešto novo. Sa njima su bili razredni starešina Jelena Simić, profesor srpskog jezika i književnosti, i direktor škole Slobodan Todorić.

-Kriterijumi po kojima su merena dostignuća odeljenja su: postignuti uspeh, broj izostanaka, disciplina i opšti utisak. Rezultati su gledani u okviru starijih razreda škole, a ovakvi izleti, pored osnovne funkcije da se nagrade vredni učenici, ima za cilj i da podigne motivaciju ostalih đaka na bolji rad, disciplinu i smanjenje broja izostanaka – kaže Biljana Vukašinović, školski pedagog.

One dodaje da se tako posredno utiče na stvaranje pozitivne socio-emocionalne klime u školi, podstiče drugarstvo, međusobno razumevanje i uvažavanje učenika, a oni se usmeravaju ka ispravnim ciljevima, pravim vrednostima i razvijanju svesti da dobro učenje i ponašanje vredi truda. Škola će i u ovoj školskoj godini nastaviti sa istom praksom, a priliku da osvoje nagradu imaće i najbolji đaci iz mlađih razreda.

Scroll To Top