VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / Rekonstruisana škola čeka đake od septembra
Rekonstruisana škola čeka đake od septembra

Rekonstruisana škola čeka đake od septembra

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji objekta OŠ „Braća Nedić“ su trajali od 26. novembra prošle godine, a završeni su proteklog petka. Od prvog septembra deca ulaze u novu školu koja je generalno rekonstruisana, a radovi su iznosili blizu 500 hiljada evra. Kompletna rekonstrukcija je podrazumevala zamenu instalacije, podne i zidne radove, toplovode, a novi izgled učionica učiniće i deo novog nameštaja. Oko 460 đaka od nove školske godine ulazi u rekonstruisanu školu.

 Rukovodstvo škole uz podršku Opštine ovom prilikom apeluje na društveno dogovorne firme da pomognu opremanje nove škole novim nameštajem da sva deca koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu imaju najbolje uslove za sticanje osnovnog znanja. Direkotr OŠ „Braća Nedić“ Osečina, Zoran Petrović, podseća da je ranije već bila organizovana i uspešno sprovedena akcija za kupovinu ormarića gde su roditelji i privredne organizacije davali sredstva i na taj način oplemenili i učinili funkcionalnijim prostor za osnovce.

– 69 osmaka izlazi iz ove školske godine, a upisujemo oko 46 dece prvaka što je praktično skoro dva odeljenja manje nego li prethodne generacije. Osim ovih uslova za decu, želimo iste uslove i za nastavni kadar jer imao stopostotnu stručnu snagu. Ime OŠ „Braća Nedić“ je zapaženo i ima velike uspehe na školskim takmičenjima. Ove godine smo zabeležili prvaka države iz srpskog jezika, a na republičkom takmičenju iz biologije imali smo plasiranog – podsetio je na uspehe svojih osnovaca direktor Petrović.

Ovo je najveća rekonstrukcija objekta, a ujedno i jedina koja je rađena od kada je škola napravljena 1981. godine. Ove školske godine je urađen i računarski kabinet i nabavljena većina računarske opreme, koja je uvek neophodna jer se teži IT obrazovanju od najmlađeg uzrasta. Rukovodilac škole navodi sa su u procesu nabavke još tri pametne table koje bi osavremenile nastavu.

– U doglednom vremenu i mi ćemo ući u pilot program sa tridesetak škola u Srbiji koje imaju elektronske dnevnike i mi se za to spremamo. Svaki nastavnik i odeljenje treba da ima svoj kompjuter jer smo kompletnu školu digitalizovali i pokrili internet mrežom, a urađen je i razglas i video nadzor te ćemo težiti svakom osavremenjavanju nastave u skladu sa mogućnostima – navodi direktor Zoran Petrović, dodajući da je od velikih ulaganja u školu još preostalo u narednom periodu opremanje stručnih kabineta kakav je recimo kabinet za tehničko obrazovanje i za hemiju kao i nabavka IT opreme kao stalni zadatak.

Scroll To Top