ВЕСТИ:
Почетна / вести / Побољшање услова живота приоритет
Побољшање услова живота приоритет

Побољшање услова живота приоритет

Да би пољопривредна производња напредовала, а људи остајали на својим сеоским газдинствима не може се на селу живети као пре пола века. Први човек општине Осечина Драган Алексић улаже максималан труд да се Осечина и околина инфраструктурно максимално унапреде.

– Људи хоће да имају добре услове, да имају добар пут. Пре свега да имају куда и како да одвезу ту своју шљиву коју произведу. Ми смо схватили поготову у планинским деловима да после сваке кише имамо катастрофу са путевима. Због тога смо се определили за изградњу асфалтних путева. Општински бужет је мали, али је зато ту Република. Прошле године председник Републике је отворио нашу највећу манифестацију Сајам шљива и најавио изградњу пута Пецка-Осечина. Тај пут је завршен, а чекало се две деценије на тих 20 километара асфалта. Ту не стајемо, сада ће се радити и остали путеви – рекао је Алексић и овом приликом најавио изградњу најкритичнијих деоница, које су до сада после сваке кише имале неку поправку. Предузеће за путеве ће практично остати до краја године да среди километар по километар све што је критично.

– Верујем да ће се та тенденција наставити и у наредној години, да радимо асфалтирање, јер само квалитетним путевима ми можемо добити трајне путеве. Није то једини вид инвестиција у општину Осечина. Ових дана треба да се распише тендер за котларницу на биомасу у оквиру основне школе, а на ту котларницу ће бити прикључена ОШ, Дом културе, Спортски центар са халом, Дом здравља и Вртић. Практично све установе и то ће одмах бити квалитетнији вид енергетске ефикасности а самим тим ћемо подићи један квалитет живота. Инвестиција за котларницу је врености негде око 1,1 милион евра. При крају је и пројекат за постројење за пречишћавање отпадних вода. Ми добар део колектора имамо јер је рађено на томе годинама уназад,а ли када немате систем за пречишћавање ви немате кључну ствар. Код Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије постигнут је договор да нам они то инвестирају, а на нама је да урадимо пројекат који је кажем при крају. Поред постројења радиће се и замена главног цевовода. Та инвестиција премашује 1,2 милиона евра. То су за нашу општину јако велике инвестиције. Само смо 50 милиона динара добили за пут Осечина Пецка, а за остале путеве ће отићи близу сто милиона што је за годину дана близу 2 милиона евра и то су јако велике инвестиције. Све у циљу да се побољшају услови живота. Ми користимо Сајам, користимо шљиву, јер прошле године када је председник Вучић отворио Сајам он је по први пут поменуо Западну Србију. Први пут је на нашем Сајму поменута Западна Србија и први пут смо ми ушли у фокус државног врха и зато имамо све ове инвестиције – истакао је Драган Алексић.

Scroll To Top