ВЕСТИ:
Почетна / вести / Počela rekonstrukcija krova PU “Lane” uz finansijsku podršku Evropske unije
Počela rekonstrukcija krova PU “Lane” uz finansijsku podršku Evropske unije

Počela rekonstrukcija krova PU “Lane” uz finansijsku podršku Evropske unije

Uslovi boravka mališana iz Osečine u Predškolskoj ustanovi “Lane” biće značajno unapređeni zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije kroz Program EU PRO Plus koji sprovodi UNOPS, uz podršku Vlade Srbije. Radovi ukupne vrednosti 83.914,00 evra obuhvataju rekonstrukciju starog dela krova PU “Lane”, nabavku elektronske opreme kao i izradu Programa razvoja opštine Osečina.

“Opština Osečina je u toku 2020. i 2021.godine u saradnji sa nadležnim ministarstvom dogradila dva boravka u PU “Lane” i time rešila dugogodišnji problem sa prijemom dece u ustanovu. Sada su stečeni uslovi da svako dete može biti primljeno u vrtić, bez liste čekanja. Realizacijom projekta Rekonstrukcije krova na starom delu vrtića rešićemo i problem prokišnjavanja, a samim tim ćemo obezbediti bolje i zdravije uslove za boravak dece kao i energetski efikasniji objekat. Učešće opštine u ovom projektu je 12.587,00 eura, a u narednom periodu u planu je i parterno uređenje dvorišta vrtića”, izjavio je predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Rok za završetak radova koje izvodi firma za građevinske radove Stanković Dragan PR iz Malog Zvornika, a koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Osečina, je 30 kalendarskih dana, a radovi su započeti 25.10.2022.godine.

Projekat u Osečini je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od 5,5 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Scroll To Top