ВЕСТИ:
Почетна / вести / пољопривреда / КОНКУРС „У КАКВОМ СЕЛУ ЖЕЛИМ ДА ЖИВИМ”
КОНКУРС „У КАКВОМ СЕЛУ ЖЕЛИМ ДА ЖИВИМ”

КОНКУРС „У КАКВОМ СЕЛУ ЖЕЛИМ ДА ЖИВИМ”

Једна од активности везаних за издраду Стратегије развоја пољопривреде и руралног развоја на територији општине Осечина јесте управо завршен конкурс за децу школског узраста на тему „У каквом селу желим да живим”. Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове, као и макете на задату тему, организовала локална самоуправа у сарадњи са овдашњим матичним основним школама „Браћа Недић” Осечина и „Војвода Мишић” Пецка.

У литерарном делу прво место поделили су: Марко Рабат и Јована Поповић из Пецке, друго: Тијана Гавриловић из Осечине и Нела Лазић из Пецке, а треће: Огњен Јовановић и Милица Тумбас из Осечине.

Победник ликовног конкурса међу ђацима нижих разреда осмољетке је Софија Миловановић из Пецке. Друго место освојила је Маја Марковић, такође, из Пецке, а треће Андреј Карајовић из Осечине. У конкуренцији ученика од петог до осмог разреда најбољи је рад Милице Радуловић из Осечине. На другом месту је Александра Павловић, такође, из Осечине, а на трећем Јован Поповић из Пецке.

За најбољу макету проглашен је рад ученика 6/1 разреда школе из Пецке.

Награђени радови као став долазеће генерације биће узети у обзир приликом израде важног стратешког документа, а за награђене ученике биће организована победничка екскурзија.

Резултати ликовног конкурса:

I  категорија

1. Софија Миловановић – III р ,,Војвода Мишић,, Пецка

2. Маја Марковић – IV р,,,Војвода Мишић,, Пецка

3. Андреј Карајовић – III р.  ,,Браћа Недић,  Осечина

II  категорија

1. Милица Радуловић, VII р. ОШ ,,Браћа Недић,Осечина

2. Александра Павловић, VII р. ОШ ,,Браћа Недић,Осечин

3. Јован Поповић, V р. ,,Војвода Мишић,,Пецка

Scroll To Top