ВЕСТИ:
Почетна / вести / Председник Вучић отворио 17. Сајам шљива у Осечини
Председник Вучић отворио 17. Сајам шљива у Осечини

Председник Вучић отворио 17. Сајам шљива у Осечини

Председник Републике Србије, Александар Вучић отворио је 17. Сајам шљива у Осечини. У обраћању се захвалио домаћинима на срдачном дочеку и истакао да је срећан што је поново на Сајму у Осечини.

“И пре пет година видео сам у Осечини добре домаћине и уверио се да ће они увек да раде не само за добробит својих породица, већ и за добробит наше најлепше домовине Србије. Интересовање за нашу шљиву расте и ми ћемо се потрудити да додатно оснажимо наше капацитете и помогнемо све што можемо. Хвала вам, драги пријатељи, на величанственом дочеку, а посебно вам хвала на томе што толико волите нашу Србију”, рекао је председник Вучић.

Оно што је најбитније за Подгорце јесте информација да ће се наставити асфалтирање општинских путева, изградити канализација, реконструисати објекат средње школе и отворити нова фабрика у Осечини.

Председник општине Осечина, Никола Томић на отварању излозио је значај Сајма за нашу општину, истакао вредне и честите домаћине без који Сајам не би могао ни да се одржи. Такође, навео је најбитније инвестиције које су одрађене у претходном периоду али и планове за наредни период.

“Поштовани председниче, министре, преосвећи владико, драги гости добро дошли на 17. Сајам шљива у Осечини.
Председниче Републике Србије,
Хвала Вам што сте посетили поштене домаћине Подгорине и заједно се уверили шта све може држава коју Ви водите заједно са малом локалном самоуправом, када има вољу да помогне свом народу.
Шљива је наше име и презиме, наш бренд и наше благо. То је данас и наш Сајам који је израстао у престижну српску манифестацију.
О Сајму шљива у Осечини говори се у целој земљи, а о нашем воћу у региону.
Зато је Подгорина краљевство шљива!
Наши мештани били су довољно мудри да наставе оно што је започео наш предак, Тешман Солдатовић, један од највећих извозника шљива са простора Кнежевине Србије, народни посланик, начелник Рађевског округа али и начелник Дринске области.
Ми смо умели да плодове њиховог рада покажемо свету на Сајму шљива.
Успели смо сви да одгајимо, уберемо, осушимо, исцедимо, спакујемо у тегле и флаше и покажемо да се од поштеног рада може живети.
Тим истим радом могу се обезбедити услови достојни човека, што свакодневно чинимо!
Општина Осечина се гради и развија. До ње се данас стиже модерном саобраћајницом, а циљ нам је да у будућности ти путеви буду још бољи, бржи и савременији.
Ми верујемо нашој држави, нашој Влади, нашим министрима, а у првом реду председнику Александру Вучићу јер све што је обећао овде 2017. године ми данас живимо!
Са које год стране да се приђе нашој варошици, могу се видети машине и багери.
Ценимо залагање државе за путеве који нам значе живот.
Дуже од две деценије чекали су мештани Горњег Црниљева на пут до комплекса пилоту пуковнику Миленку Павловићу. Коначно је, враћено достојанство хероју Подгорине али и његовим комшијама, рођацима, знанцима.
Та саобраћајница урађена је пре тачно пола века и дотрајала је колико и стрпљење оних који њоме газе.
Данас је то инвестиција која је вратила веру да вреди остати на свом огњишту.
Захваљујући Министарству културе Осечина добија Нови биоскоп и позорницу Народне библиотеке јер је за две године опредељено преко 50 милиона динара.
Једна од већих инвестиција у овој години је Изградња дела обилазнице око Осечине, вредности 46,4 милона динара, као и Изградња нове котларнице.
Заједно са државом бринемо о земљи, води и ваздуху.
То и доказујемо.
Уклањамо дивље депоније, унапређујемо енергетску ефикасност и дограђујемо спортску халу да се наша деца баве спортом и расту у здраве људе!
Поред путева приоритет нам је фабрика да запослимо људе јер последње четири деценије у Осечину није стигла таква инвестиција. Преговарамо са аустријском фирмом Гисаqуа која се бави производњом делова за пречистаче отпадних вода.
И да на крају, будем сасвим искрен. Звали смо вас да се уверите да се овде ради и гради, да овде од свог рада живе честит људи поштено зарађујући за своје породице, али и да постоје кадрови који припремају пројекте за своју варош.
Живела Република Србија!
Живела Осечина!
Живео председник Александар Вучић!”, рекао је председник општине у свом обраћању.

Након обраћања председник општине уручио је награду и признање фирми “Агранела” доо из Ваљева као највећем извознику суве шљиве у Србији, и фирми “Јовановић воће” доо из Осечине као највећем извознику суве шљиве из Осечине.

Scroll To Top