VESTI:
Početna / vesti / privreda / FIRMA „PODGORINA VOĆE”: Primer za isticanje
FIRMA „PODGORINA VOĆE”: Primer za isticanje

FIRMA „PODGORINA VOĆE”: Primer za isticanje

Porodičnu firmu „Podgorina voće” iz Lopatnja, koja se bavi preradom voća, a razvila se uz pomoć sredstava iz „start ap” kredita Fonda za razvoj, prilikom nedavnog gostovanja u Osečini posetio je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, dokorašnji ministar u Vladi Srbije. On je u razgovoru sa Dragoljubom i Zoricom Mitrović, vlasnicima ove male kompanije koja u većem delu godine zapošljava dvadesetak radnika i sarađuje sa brojnim kooperantima, izrazio zadovoljstvo zbog saznanja da je podrška države iz vremana dok je on bio u Vladi doprinela dosadašnjem uspešnom poslovanju ove firme.

– Pozitivni primeri moraju se isticati. Program za početnike u biznisu koji omogućava svima, ma u kom delu Srbije da žive, da započnu svoj posao, ne samo da je pomagao vrednim Mitrovićima već i mnogim drugim ljudima širom zemlje. Srbiji je potreban razvoj i zato Ujedinjeni regioni Srbije neće menjati svoju politiku da početnici u bizinsu treba da dobiju novac da započnu svoju proizvodnju – istakao je Dinkić i dodao da se politikom štednje i smanjivanja plata, koja se trenutno zagovara u Vladi, ne dobija ništa. – U uslovima kad nema dovoljno posla, svako ograničavanje plata i penzija znači da će potrošnja biti manja, a oni koji proizvode neće imati kome da prodaju svoje proizvode. Kada ionako tanka proizvodnja još više bude ugrožena onda će početi otpuštanje ljude. Gde će tada da rade mladi koji završavaju škole?

Za vreme boravka u Osečini, na direktno pitanje članova URS-a, Mlađan Dinkić je kategorično demantovao bilo kakvu povezanost Ministarstva na čijem čelu je bio, Ujedinjenih regiona Srbije ili njega lično sa nemilim događajima vezanim za „Intemu”.

– U to vreme pozvali su me da učestvujem u otvaranju već podignute fabrike. Interesovali su se tada za mogućnost podrške od Fonda za razvoj. Pre nego što su je dobili dospeli su im za plaćanje anuiteti, nagomilale obaveze prema dobavljačima i pokrenut stečaj. Nijedan državni dinar nije otišao na njihov račun…- tvrdi Dinkić.

Scroll To Top