VESTI:
Početna / vesti / privreda / U oživljavanje opštinskih privrednih aktivnosti uključuje se i Privredna komora Srbije
U oživljavanje opštinskih privrednih aktivnosti uključuje se i Privredna komora Srbije

U oživljavanje opštinskih privrednih aktivnosti uključuje se i Privredna komora Srbije

Prošle sedmice u Beogradu Milan Simić, zamenik predsednika Opštine i Miodrag Stanišić, koordinator opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, posetili su Privrednu komoru Srbije, gde su o ekonomskim potencijalima Osečine i njihovom maksimalnom angažovanju razkovarali sa Vidom Džagić, potpredsednikom PKS.

– Ovom prilikom od aktuelenih tema posebna pažnja posvećena je kompaniji „Intema”, koja je u stečaju i čija se prodaja očekuje u narednom periodu. Vida Džagić je izrazila spremnost da nam pomogne u pronalaženju potencijalnog investitora, koji bi ponovo pokrenuo proizvodnju i zaposlio ljude u postojećim pogonima „Inteme”- izjavio je Stanišić.

Lokalna samouprava Osečine uporno i strpljivo priprema „teren” i traži saveznike za oživljavanje privrede na opštinskim prostorima. To podrazumeva stavljanje u funkciju svih raspoloživih kapaciteta, kao i nova ulaganja. Cilj je da se na taj način podigne kvalitet života u ovoj zajednici i ublaže posledice ekonomske krize, a pre svega smanji nezaposlenost, koja predstavlja jedno od ovdašnjih gorućih pitanja.

Važan deo puta koji vodi ka ostvarivanju zacrtanih planova je isticanje svojih vrednosti i upoznavanje mogućih partnera sa njima, zajednički je zaključak predstavnika Republičke privredne komore i opštine. Ovom prilikom detaljnije je planirano predstavljanje opštine u prostorijama Republičke privredne komore, koje bi trebalo da se održi u najskorije vreme, uz prezentaciju svih opštinskih mogućnosti i potencijalnih lokacija za investicije.

Pored toga, Vida Džagić je sugerisala i obavezno učešće na predstojećem Sajmu lokalne samouprave u Beogradu, s obzirom da se radi o događaju od izuzetne važnosti na kome bi opština Osečina, svakako, trebalo da se pojavi.

– Takođe, razmatrana je mogućnost da se organizuje poseta Osečine od strane ambasadora iz jednog broja stranih država, kojima bi opština bila domaćin, a koji bi tako mogli i lično da se uvere u svo ono što imamo i sa čime raspolažemo. Takva poseta, najverovatnije, biće realizovana narednog proleća – istakao je Simić.

Fotografija: Miodrag Stanišić, Vida Džagić i Milan Simić

 

Scroll To Top