VESTI:
Početna / vesti / projekti / EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI: Pobedniku likovnog konkursa – bicikl
EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI: Pobedniku likovnog konkursa – bicikl

EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI: Pobedniku likovnog konkursa – bicikl

Osečina se preko svoje opštinske Kancelarije za mlade ove godine pridružila mnogim gradovima širom Evrope u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti. Cilj ove akcije jeste da se što više koristi bicikl u svakodnevnim aktivnostima, odnosno da se maksimalno izbegava upotreba automobila.

Povodom Evropske nedelje mobilnosti, u Osnovnoj školi „Braća Nedić” u Osečini realizovan je nagradni likovni konkurs. Autori 10 najboljih radova dobili su privlačne nagrade, koje je obezbedio Biciklistički klub Crvena zvezda iz Beograda uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Prvoplasirana Anđela Janković iz 5. razreda osvojila je bicikl, a ostali: brzinomere za bicikle, kacige, zvona, rukavice…Njihova imena su: 2. mesto Nataša Lukić 3. Kristina Radivojević, 4. Jovica Petrović, 5. Ksenija Popović, 6. Ivana Teodorović, 7. Svetlana Karajović, 8. Mitar Jovanović, 9. Sanja Nikolić i 10. Ivana Krsmanović.

Vladimir Radivojević, koordinator Kancelarije za mlade, kaže da je ovom prilikom potvrđena nedavno uspostavljena saradnja sa Biciklističkim klubom Crvena zvezda i dodao da je naredni cilj da se u Osečini osnuje – biciklistički klub.

Scroll To Top