ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / ОПШТИНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ПОСЕТИЛА ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР У РУМИ
ОПШТИНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ПОСЕТИЛА ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР У РУМИ

ОПШТИНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ПОСЕТИЛА ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР У РУМИ

Због нарастајућих проблема у области социјалне заштите, а пре свега ради тражења одговарајућег решења за своју локалну заједницу у овој области, део општинског тима Осечине задужен за социјалну политику посетио је Геронтолошки центар „Срем” у Руми. Том приликом представници општине могли су да се увере да је ова установа одличан пример добре организације, а као један од резултата њихов вредног рада свакако је податак да су расположиви капацитети центра увек попуњени до последњег места.

-На нама је да прво усагласимо наше потребе и могућности, а затим изаберемо одговарајуће решење. Такође, и да размотримо за сада три могућа начина финансирања будућег простора за старе на нашој територији – каже Милан Симић, заменик председника Општине.

По речима Марије Петровић из Одељења за урбанизам Општинске управе Осечина и вође групе „Подгорина пројект”, прва локација која ће бити детаљније анализирана за те намене је део објекта некадашњег Дома здравља поред садашње Здравствене станице у Пецкој, који би, можда, могао да се преуреди у старачки дом.

Scroll To Top