VESTI:
Početna / vesti / projekti / OPŠTINSKA DELEGACIJA POSETILA GERONTOLOŠKI CENTAR U RUMI
OPŠTINSKA DELEGACIJA POSETILA GERONTOLOŠKI CENTAR U RUMI

OPŠTINSKA DELEGACIJA POSETILA GERONTOLOŠKI CENTAR U RUMI

Zbog narastajućih problema u oblasti socijalne zaštite, a pre svega radi traženja odgovarajućeg rešenja za svoju lokalnu zajednicu u ovoj oblasti, deo opštinskog tima Osečine zadužen za socijalnu politiku posetio je Gerontološki centar „Srem” u Rumi. Tom prilikom predstavnici opštine mogli su da se uvere da je ova ustanova odličan primer dobre organizacije, a kao jedan od rezultata njihov vrednog rada svakako je podatak da su raspoloživi kapaciteti centra uvek popunjeni do poslednjeg mesta.

-Na nama je da prvo usaglasimo naše potrebe i mogućnosti, a zatim izaberemo odgovarajuće rešenje. Takođe, i da razmotrimo za sada tri moguća načina finansiranja budućeg prostora za stare na našoj teritoriji – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine.

Po rečima Marije Petrović iz Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Osečina i vođe grupe „Podgorina projekt”, prva lokacija koja će biti detaljnije analizirana za te namene je deo objekta nekadašnjeg Doma zdravlja pored sadašnje Zdravstvene stanice u Peckoj, koji bi, možda, mogao da se preuredi u starački dom.

Scroll To Top