ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / ОПШТИНСКА НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА НОВОРОЂЕНУ ДЕЦУ – За годину дана – 72 бебе
ОПШТИНСКА НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА НОВОРОЂЕНУ ДЕЦУ – За годину дана – 72 бебе

ОПШТИНСКА НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА НОВОРОЂЕНУ ДЕЦУ – За годину дана – 72 бебе

Прошле године општина Осечина постала је богатија за 72 најмлађа суграђанина. Oд 1. јануара до 31. децембра свет је угледало управо толико беба чији родитељи имају пребивалиште на осечанској територији, а прошлог понедељка на пригодној свечаности у општини новчана помоћ уручена је за 38 породиља из друге половине минуле године.

Износе од 50 одсто од просечне зараде у Србији за прворођено и другорођено, односно 100 одсто за трећерођено и осталу децу, родитељима је уручио Ненад Стевановић, председник Општине. Уз срдачне честитке, он је рекао да општина помаже колико може.

-Јасно је да на овај начин не можемо никог подстаћи да проширује своју породицу, али се надамо да ће једнократна помоћ показати жељу локалне заједнице да се ухвати у коштац са одавно евидентним смањивањам броја становника на својој територији – истакао је Стевановић.

marija-layic

Марија Лазић – 8 пута мајка

И овог пута, као и претходне године када је родила своје седмо дете, у центру пажње била је Марија Лазић из Гуњака, која је лане и по осми пут доживела мајчинску радост, додуше у два брака. У њеном коверту се нашло 44.160 динара, а исто толико припало је и Славици Ђокић за четврто, односно Магдалени Живановић и Драгани Петровић из Осечине, Ани Јанковић из Белотића и Милени Крстић из Бастава за треће дете. Износ од 22.080 динара отишао је у руке 11 мајки за друго дете: Јелена Зељић, Славица Павловић и Ана Томић из Осечине, онда Ана Петровић из села Осечина, Биљана Алексић из Белотића, Весна Вујић из Скадра, Анка Мијаиловић из Остружња, Маријана Симић из Бастава, Сања Параментић из Сирдије, Драгана Тодоровић из Коњица и Виолета Мишковић из Лопатња. За прво дете исти износ отишао је у руке 21 породице, а ковњерте су преузели: Гордана Јовановић, Сања Ловчевић, Александра Спасојевић и Мира Ковачевић Павловић из Осечине, Бојана Перић и Наташа Марковић из Гуњака, Верослав Бојичић и Данијела Секулић из Драгодола, Милена Новаковић и Бранка Поповић Антонић из Драгијевице, Властимир Ненадовић и Слађана Муратовић из Коњица, Милица Ненадовић и Данијела Маринковић из Пецке, Славица Бурмазовић из с. Осечине, Марија Миљић из Белотића, Слађана Којић из Комирића, Марјана Малешевић из Плужца, Зоран Тешановић из Остружња, Ана Скорић Младеновић из Бастава и Данијела Миловановић из Лопатња

У току целе 2015. године највише беба стигло је у Осечину – 19, затим у Гуњаке 6, Остружањ и Коњиц по 5, онда у Скадар, Комирић, Лопатањ, Пецку и Бастав по 4, Горње Црниљево, Осечину село, Драгодол и Белотић по 3, Сирдију и Драгијевицу по 2, у Плужац 1, док те врсте радости лане није није било у четири овдашња села – Царини, Братачићу, Туђину и Коњуши.

Scroll To Top