VESTI:
Početna / vesti / projekti / OPŠTINSKA NOVČANA POMOĆ ZA NOVOROĐENU DECU – Za godinu dana – 72 bebe
OPŠTINSKA NOVČANA POMOĆ ZA NOVOROĐENU DECU – Za godinu dana – 72 bebe

OPŠTINSKA NOVČANA POMOĆ ZA NOVOROĐENU DECU – Za godinu dana – 72 bebe

Prošle godine opština Osečina postala je bogatija za 72 najmlađa sugrađanina. Od 1. januara do 31. decembra svet je ugledalo upravo toliko beba čiji roditelji imaju prebivalište na osečanskoj teritoriji, a prošlog ponedeljka na prigodnoj svečanosti u opštini novčana pomoć uručena je za 38 porodilja iz druge polovine minule godine.

Iznose od 50 odsto od prosečne zarade u Srbiji za prvorođeno i drugorođeno, odnosno 100 odsto za trećerođeno i ostalu decu, roditeljima je uručio Nenad Stevanović, predsednik Opštine. Uz srdačne čestitke, on je rekao da opština pomaže koliko može.

-Jasno je da na ovaj način ne možemo nikog podstaći da proširuje svoju porodicu, ali se nadamo da će jednokratna pomoć pokazati želju lokalne zajednice da se uhvati u koštac sa odavno evidentnim smanjivanjam broja stanovnika na svojoj teritoriji – istakao je Stevanović.

marija-layic

Marija Lazić – 8 puta majka

I ovog puta, kao i prethodne godine kada je rodila svoje sedmo dete, u centru pažnje bila je Marija Lazić iz Gunjaka, koja je lane i po osmi put doživela majčinsku radost, doduše u dva braka. U njenom kovertu se našlo 44.160 dinara, a isto toliko pripalo je i Slavici Đokić za četvrto, odnosno Magdaleni Živanović i Dragani Petrović iz Osečine, Ani Janković iz Belotića i Mileni Krstić iz Bastava za treće dete. Iznos od 22.080 dinara otišao je u ruke 11 majki za drugo dete: Jelena Zeljić, Slavica Pavlović i Ana Tomić iz Osečine, onda Ana Petrović iz sela Osečina, Biljana Aleksić iz Belotića, Vesna Vujić iz Skadra, Anka Mijailović iz Ostružnja, Marijana Simić iz Bastava, Sanja Paramentić iz Sirdije, Dragana Todorović iz Konjica i Violeta Mišković iz Lopatnja. Za prvo dete isti iznos otišao je u ruke 21 porodice, a kovnjerte su preuzeli: Gordana Jovanović, Sanja Lovčević, Aleksandra Spasojević i Mira Kovačević Pavlović iz Osečine, Bojana Perić i Nataša Marković iz Gunjaka, Veroslav Bojičić i Danijela Sekulić iz Dragodola, Milena Novaković i Branka Popović Antonić iz Dragijevice, Vlastimir Nenadović i Slađana Muratović iz Konjica, Milica Nenadović i Danijela Marinković iz Pecke, Slavica Burmazović iz s. Osečine, Marija Miljić iz Belotića, Slađana Kojić iz Komirića, Marjana Malešević iz Plužca, Zoran Tešanović iz Ostružnja, Ana Skorić Mladenović iz Bastava i Danijela Milovanović iz Lopatnja

U toku cele 2015. godine najviše beba stiglo je u Osečinu – 19, zatim u Gunjake 6, Ostružanj i Konjic po 5, onda u Skadar, Komirić, Lopatanj, Pecku i Bastav po 4, Gornje Crniljevo, Osečinu selo, Dragodol i Belotić po 3, Sirdiju i Dragijevicu po 2, u Plužac 1, dok te vrste radosti lane nije nije bilo u četiri ovdašnja sela – Carini, Bratačiću, Tuđinu i Konjuši.

Scroll To Top