VESTI:
Početna / vesti / projekti / PLANIRANJE I PROJEKTOVANJE: Poduži spisak potrebnih „papira”
PLANIRANJE I PROJEKTOVANJE: Poduži spisak potrebnih „papira”

PLANIRANJE I PROJEKTOVANJE: Poduži spisak potrebnih „papira”

Pored brojnih do sada donetih akata i pripremljenih projkata u opštini Osečina još uvek se oseća nedostak projektne dokumentacije, strategija, planskih akata, programa i studija za naredni period. To je konstatovano tokom nekoliko krugova razgovora u ovoj lokalnoj zajednici o neophodno potrebnim ”papirima”, čijoj izradi bi trebalo što pre pristupiti.
Tokom pomenutih razgovora došlo se i do (podužeg) spiska nedostajuće dokumentacije. Na njemu se nalaze: Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja, zatim Lokalni akcioni plan za decu (koji je istekao 2012. godine), onda Strateški plan za socijalnu zaštitu za period 2015.-2020. godine, pa Plan genreralne regulacije varošice Pecka i Program energetske efikasnosti za opštinsko područje, kao i Studija o potrebema dodatnog vodosnabdevanja seoskog područja.
-Da bi izašli iz kruga nerazvijenih opština moramo dobro da se organizujemo. Koliko budemo spremni toliko možemo očekivati sredstava iz predpristupnih fondova EU. Iz tog razloga je sagledan duži period tako da moramo odmah početi sa izradom nedostajuće i neophodne dokumentacije bez koje nema ni realizacije razvojnih projekata. Svakako, moramo obezbediti i njihov prevod na strani jezik – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine.

Scroll To Top