ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / У ОСЕЧИНИ, У НЕДЕЉУ 14. ЈУНА-Нова јавна дебата младих
У ОСЕЧИНИ, У НЕДЕЉУ 14. ЈУНА-Нова јавна дебата младих

У ОСЕЧИНИ, У НЕДЕЉУ 14. ЈУНА-Нова јавна дебата младих

Осечина ће у недељу, 14. јуна бити домаћин новог круга јавне дебате под називом  „Мој медиј, мој свет“, на тему употребе нових медија у циљу промоције првенствено свог окружења, културе, традиције и наслеђа родног краја.

Млади људи  из општине Осечина покретачи су овог догађаја, који је своје прво и успешно издање имао прошле јесени, када се овде тим поводом окупило стотитинак средњошколаца и студената из целе Србије. којима је, уосталом, све ово и намењено. Циљ је да се овим путем млади мотивишу и покрену да самоиницијативно, путем медија, скрену пажњу на себе и на крај у којем живе, онда на проблеме са којима се суочавају и узму пуно учешће у активностима које ће променити и промовисати њихово родно место.

Своју подршку младима, самом идејом за овај пројекат, дао је телевизијски и филмски редитељ Петар Станојловић из Београда, који и на овај начин доприноси развоју ваљевског краја из кога вуче корене. Осим њега, уводничари ће бити и мр Ђорђе Станојевић, академски сликар из Београда, који је често и радо присутан у свом завичају – Ваљеву и Осечине, а као учесници дебате најављени су и Рада Ђурић,  новинарка и уредница Радио телевизије Србије, као и Ивана Михић, глумица и списатељица.

Организатори очекују да ће и овог пута јавној дебати присуствовати преко сто младих људи из различитих школа и факултета широм Србије. Почетак разговора је у 13 часова у биоскопској сали Народне библиотеке Осечина, у недељу, 14. јуна.

Scroll To Top