VESTI:
Početna / vesti / projekti / ZAVRŠEN PROJEKAT „VOŽNJA KOJA ĆE PROMENITI”: Promocija biciklističke staze
ZAVRŠEN PROJEKAT „VOŽNJA KOJA ĆE PROMENITI”: Promocija biciklističke staze

ZAVRŠEN PROJEKAT „VOŽNJA KOJA ĆE PROMENITI”: Promocija biciklističke staze

U nedelju, 30. avgusta, trećeg i završnog dana ovogodišnjeg Sajma šljiva u Osečini, svečano će biti otvorena nova biciklistička staza koja vodi kroz veći deo opštinske teritorije. Staza je deo kreirane i obeležene trase u okviru projekta Kancelarije za mlade pod nazivom „Vožnja koja će promeniti”, čiju realizaciju je omogućilo Ministarstvo omladine i sporta sa iznosom od 452.300,00 dinara a volontersku pomoć pružilo je Udruženje „Zeleni trag” i njegova sekcija „Biciklarenje”.

Prigodna svečanost povodom završetka projekta obaviće se na Trgu „Braća Nedić” u Osečini, sa početkom u 12.00 časova. Nakon obraćanja zvaničnika, u prvu vožnju obeleženom trasom krenuće nekoliko desetina biciklista iz beogradske „Crvene zvezde”, susednih gradova i opština, kao i Osečine, odnosno  zaljubljenika u vožnju na dva točka i svih onih kojima boravak u prirodi predstavlja zadovoljstvo i način da što kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme.

Staza duž koje se nalaze biciklističke putokazne table sa podacima o pravcima kretanja olakšaće snalaženje u prirodi. Posebno je značajno to što će, pored niza kulturno-istorijskih spomenika i brojnih objekata Sportskog centra Osečina, još više obogatiti opštinsku  turističku ponudu tokom sajamskih dana i inače.

Scroll To Top