VESTI:
Početna / vesti / reportaže / MINISTAR STEFANOVIĆ U OSEČINI: Jedna od najbezbednijih opština u Srbiji
MINISTAR STEFANOVIĆ U OSEČINI: Jedna od najbezbednijih opština u Srbiji

MINISTAR STEFANOVIĆ U OSEČINI: Jedna od najbezbednijih opština u Srbiji

Na tribini pod nazivom „Bezbednost građana u Osečini”, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji sa saradnicima 12. avgusta posetio ovu opštinu, rekao je da je to jedna od najbezbednijih lokalnih zajednica u Srbiji. Ukazujući da je bezbednost široka kategorija, on je naglasio da u zemlji u kojoj nema stabilnosti, nema ni investicija, a time ni novih radnih mesta, većih plata, boljeg standarda.

-Srbija je u odnosu na neke zemlje u regionu uspela da osigura stabilnost. Nas ne potresaju teroristički napadi, a dejstvom naših bezbednosnih struktura, pre svega policije, uspeli smo da sprečimo prelivanje kriza iz regiona na naše tlo – naveo je Stefanović, ističući da je Srbija dobrom politikom predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića uspela da postigne da bude međunarodno priznata kao zemlja koja je krenula u reforme.

Na skupu kojem su, između ostalih, prisustvovali Goran Puzović, direktor Javnog preduzeća „Srbija vode” i komletno opštinsko rukovodstvo, ministar Stefanović je posebnu pažnju posvetio učestalim poplavama u ovoj opštini.

-Vodotokovi u Osečini i okolini moraju biti regulisani, kako stanovnici ne bi bili ugroženi poplavama. Ne prođu ni dve godine, a da Osečina ne bude poplavljena. Naš cilj je da regulišemo vodotokove i da više ljudi ne razmišljaju da li će izgubiti imovinu, da li će im pod vodom biti kuće, automobili, ili naneta neka druga šteta – rekao je Stefanović, izražavajući uverenje da će nadležne republičke i opštinske institucije zajedničkim delovanjem umanjiti opasnost od eventualnih budućih naleta vodene stihije.

 

Uzimajući učešće u razgovorima na tribini, u dobro posećenoj bioskopskoj sali Narodne biblioteke Osečina, predsednik Opštine Nenad Stevanović i nekoliko građana pohvalilo je bezbednosno stanje u ovoj lokalnoj zajednici i rad ovdašnje policije. Tom prilikom upućeno je i nekoliko predloga kako bi se bezbednosna situacija podigla na još viši nivo.

Scroll To Top