VESTI:
Početna / vesti / reportaže / PRE ZVANIČNOG OTVARANJA SAJMA: Prvi gosti iz – Japana
PRE ZVANIČNOG OTVARANJA SAJMA: Prvi gosti iz – Japana

PRE ZVANIČNOG OTVARANJA SAJMA: Prvi gosti iz – Japana

Grupa studenata iz dalekog Japana, koja o okviru studijskog putovanja po Evropi trenutno nalazi u Srbiji, posredstvom Ambasade „zemlje izlazećeg Sunca” u Beogradu, boravila je na dan otvaranja Sajma šljiva u Osečini u kratkoj i prijateljskoj poseti.

Mladi gosti iz Japana u pratnji predstavnika svoje Ambasade prvo su se zadržali u Domu zdravlja. Tu su ih primili prim. dr Dušan Milovanović, direktor ove ustanove, i Nenad Stevanović, predsednik Opštine. Uz dobrodošlicu dragim gostima iz prijateljske zemlje, oni su iskoristili priliku da se biranim rečima zahvale Ambasadi, Vladi i narodu Japana na dragocenoj pomoći koju su uputili ovdašnjoj zdravstvenoj ustanovi i lokallnoj zajednici.

Dr Milovanović je rekao da su donacija za nabavku modernog sanitetskog vozila i nedostajuće medicinske opreme za rad laboratorije doprineli boljem funkcionisanju i unapređenju rada Doma zdravlja i pružanja usluga pacijentima sa ove teritorije, dok je predsednik Stevanović istakao veliki značaj donacije Japana u ublažavanju posledica od prošlogodišnjih poplava i aktiviranja klizišta u ovoj opštini.

Scroll To Top