VESTI:
Početna / vesti / reportaže / PRINC ALEKSANDAR TREĆI KARAĐORĐEVIĆ U OSEČINI: Prvi put u Podgorini
PRINC ALEKSANDAR TREĆI KARAĐORĐEVIĆ U OSEČINI: Prvi put u Podgorini

PRINC ALEKSANDAR TREĆI KARAĐORĐEVIĆ U OSEČINI: Prvi put u Podgorini

Njegovo visočanstvo princ Aleksandar Mlađi, na poziv monarhista iz Osečine, prvi put je za vreme Sajma šljiva posetio Podgorinu i upoznao se sa delom ovdašnjih duhovnih i materijalnih vrednosti. Mladi prestolonaslednik dinastije Karađorđević prvo je posetio osečansku crkvu, gde su ga u prisustvo građana koji poštuju porodicu Karađorđević i ideju monarhije, dočekali opštinski funkcioneri i uprava Udruženja Kraljevina Srbija, koji su zajednički i organizovali njegov dolazak.

Posle obilaska ovdašnjih crkvi i spomenika kulture oko nje, koji su posvećeni Prvom svetskom ratu, princ je sa svojim domaćinima posetio izložbe u Muzejskom odeljenju i Galeriji, a onda i izložbu u velikoj sali Narodne biblioteke u okviru tradicionalne manifestacije „Zlatne ruke”. Na kraju je obišao sajamski prostor u Sportskom centru.

-Na kraju posete, jedne od prvih unutrašnjosti Srbije, princ Aleksandar Treći nije krio veliko zadovoljstvo zbog onog što je ovde video i gostoprimstvom koje mu je ukazano – rekao nam je Svetozar Gačić, rukovodilac Muzejskog odeljenja i predsednik Udruženja Kraljevina Srbije iz Osečine, napominjući da je princ u Osečinu došao sa svojom devojkom Dunjom, ćerkom režisera Emira Kusturice, zatim Dušanom Babcem, upravnikom Dvora i članom Krunskog saveta, kao i Nikolom mStankovićem, šefom protokola Kraljevskog dvora u Beogradu.

Scroll To Top