VESTI:
Početna / vesti / reportaže / ZAVRŠENA „DEČJA NEDELJA”: Od pisca do pozorišta
ZAVRŠENA „DEČJA NEDELJA”: Od pisca do pozorišta

ZAVRŠENA „DEČJA NEDELJA”: Od pisca do pozorišta

Ovogodišnje „Dečje nedelje” u opštini Osečina počela je u ponedeljak  susretom Violete Babić, naše poznate književnice koja piše za decu i mlade, sa ovdašnjim osnovcima. Dela ove spisateljice „Knjiga za svaku devojčicu” i „Knjiga za svakog dečaka”  nalaze se na vrhu liste najčitanijih knjiga među mladim čitaocima Biblioteke i njenog odeljenja u Peckoj. Nakon predstavljanja književnog stvaralaštva Violete Babić, vođen je razgovor o jeziku, književnosti i životu mladih.

U utorak, u izdvojenom odeljenju biblioteke u Peckoj,  organizovano je druženje sa mališanima iz Predškolske ustanove „Lane” iz ove varošice i izdvojenih grupa iz okolnih sela, kao i sa  prvacima iz Osnovne škole „Vojvoda Mišić” iz Pecke i njenih izdvojenih odeljenja. Kroz prigodan program deca su bolje upoznala čitaonicu, bibliotekare, knjigu i čitanje, nakon čega je usledila lutkarska predstava i dodela besplatnih članskih karti.

Sledećeg dana, radosti Dečje nedelje podeljene su sa drugarima iz Predškolske ustanove „Lane” i izdvojenih grupa u školama nadomak Osečine, zatim njihovom direktorkom Draganom Srećković i vaspitačicama. Četvrtak je bio rezervisan za druženje sa prvacima iz Osnovne škole „Braća Nedić” Osečina, koje su predvodili učiteljica Vesna Josipović i učitelj Jordan Marković. Tom prilikom, najmlađi đaci su oslikali  plato ispred Biblioteke.

Ovogodišnji program „Dečje nedelje” završen je prošlog petka pozorišnom predstavom „Prvak Jeca i ostala deca” u izvođenje valjevskih glumica Angeline Lukić i Katarine Vićentijević. Predstave, po jednu u Osečini i Peckoj, gledalo je preko 250 predškolaca i prvaka iz naše opštine.

Scroll To Top