VESTI:
Početna / vesti / skupština / DINKIĆ I KALANOVIĆKA: Budite „agresivniji” sa zahtevima za put, srednju školu…
DINKIĆ I KALANOVIĆKA: Budite „agresivniji” sa zahtevima za put, srednju školu…

DINKIĆ I KALANOVIĆKA: Budite „agresivniji” sa zahtevima za put, srednju školu…

U razgovoru sa predstavnicima lokalne koalicije na vlasti, koju u Osečini pored Ujedinjenih regiona Srbije još čine Srpska napredna stranka, Nova Srbija i Demokratska stranka Srbije, čelnici URS-a – Mlađan Dinkić, predsednik i Verica Kalanović, potpredsednik stranke – poručili su opštinskom rukovodstvu da „agresivnije” nastupi prema Vladi Srbije i resornim ministarstvima sa zahtevima vezanim za rešavanja važnih pitanja za ovu opštinu.

– Iz vremena dok smo bili u Vladi sa sigurnošću znamo da su iz kredita Svetske banke obezbeđena sredstva za rekonstrukciju i revitalizaciju nekoliko putnih pravaca u Srbiji, među kojima je i deonica od Valjeva do Osečine. Mislim da se radi o iznosu od 300 miliona evra koji se već nalaze na računu, tako da nema nikakvih razloga da radovi ne krenu čim grane proleće, tim pre što projekat postoji. Morate biti uporni i agresivni u nastupima kod nadležnih iz republičke vlasti da se ovaj put valjano uradi – rekao je Dinkić.

– Neshvatljivo je da Osečina danas bude možda i jedina opština ove veličine i broja stanovnika bez srednje škole. Iskoristite sve moguće načine da obezbedite da ovde dođe ministar, da mu na licu mesta iznesete vaše zahteve, koji su, kada je u pitanju srednja škola, zaista opravdani – istakla je Verica Kalanović.

Rukovodstvo URS-a izrazilo je zadovoljstvo dosadašnjim funkcionisanjem opštinske vlasti i korektnim međusobnim odnosima između koalicionih partnera u njoj. Uz čestitke za „ispoljenu dalekovidost prilikom formiranja vladajuće koalicije bez socijalista”, doskorašnji ministri u Vladi Republike Srbije poželeli su da se posle parlamentarnih izbora, koje očekuju uskoro, sastav republičke vlasti bude „preslikan” iz Osečine.

Scroll To Top