VESTI:
Početna / vesti / skupština / IZBORI 2014: Dinkić protiv „stezanja kajiša”
IZBORI 2014: Dinkić protiv „stezanja kajiša”

IZBORI 2014: Dinkić protiv „stezanja kajiša”

Ujedinjeni regioni Srbije, koji idu samostalno na ovogodišnje vanredne parlamantarne izbore, svoju kampanju zasnivaju na poruci da su protiv politike „stezanja kajiša”. Umesto mera štednje, koje podrazumevaju ograničavanje plata, penzija i socijalnih davanja, kao i nova otpuštanja, URS se zalaže za veći budžet za poljoprivredu i to za 25 odsto, zatim za dodeljivanje bespovratnih sredstava na ime podrške investicijama i otvaranju novih radnih mesta, onda za veće subvencije za mala komercijalna gazdinstva, mlade i žene, kao i za odobravanje pomoći staračkim gazdinstvima u iznosu od 60.000 dinara godišnje po članu.

To je prošlog utorka na predstavljanju stranačkog programa u Osečini rekao Mlađan Dinkić, lider URS-a. On je tom prilikom u stranačkim prostorijama razgovarao sa članstvom, a zatim posetio „Krušik Plastiku”, fabriku u restrukturiranju koja je na putu punog oporavka i koja je lane četiri puta uvećala proizvodnju za fabriku „Gorenja” u Valjevu. Pri tom ova kompanija je zaposlila na određeno vreme oko 60 novih radnika sa dobrim izgledima da oni ostanu i dalje da rade.

Pored toga, Dinkić je posetio i crkvu brvnaru u Skadru kod Pecke iz 1722. godine, do koje je prošle godine asfaltiran put u dužini od 1,8 kilometara.

Scroll To Top