VESTI:
Početna / vesti / skupština / IZBORI 2014: DSS se protivi prodaji zemlje strancima
IZBORI 2014: DSS se protivi prodaji zemlje strancima

IZBORI 2014: DSS se protivi prodaji zemlje strancima

U razgovoru sa članovima Opštinskog odbora i predstavnicima medija, a u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić izjavio je u Osečini da njegova stranka možda nije najjača ali da je svakako jedna od najstabilnijih na političkoj sceni Srbije i da zato očekuje dobar izborni rezultat.

Poljoprivrednim proizvođačima iz Podgorine, posebno voćarima, poručio je da DSS zna šta hoće, da ima jasan koncept kada su u pitanju agrar u širem smislu i voćarstvo, zatim zaštita proizvođača, organizovanje otkupa i prerade poljoprivrednih proizvoda, kao i plasmana.

– Interes poljoprivrednika je da se udružuju i to uz pomoć države, pa da tako udruženi kao veliki proizvođači budu spremni za veliku tržišnu utakmicu, u kojoj im država takođe mora pomoći bar oko pronalaženja tržišta. Onda će od poljoprivrede koristiti imati proizvođači i država – rekao je Aligrudić.

On je posebno istakao da se DSS nikako ne slaže sa prodajom poljoprivrednog zemljišta strancima, podsetivši da su neke zemlje na to pristale tek posle ulaska u Evropsku uniju, druge uprkos članstvu to odbile ( Mađarska), dok su naše vlasti na to pristale daleko pre prijema u EU.

– Ako to bude zaista urađeno – gotovi smo! – upozorio je Aligrudić, naglašavajući veliko neslaganje sa „evrofanatizmom” koji je prisutan kod mnogih srpskih političkih faktora i izražavajući nadu da će jedna čista demokratska, na evropskim principima zasnovana ideja, ideja nacionalnog opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, ipak uroditi plodom, ako ne za godinu, ono bar za 10 do 15 godina.

Scroll To Top