VESTI:
Početna / vesti / skupština / IZBORI 2014: I Osečina ima poslaničke kandidate
IZBORI 2014: I Osečina ima poslaničke kandidate

IZBORI 2014: I Osečina ima poslaničke kandidate

Na 19 izbornih lista za republičke parlamentarne izbore koji se održavaju 16. marta nalaze se i četiri kandidata za poslanike iz opštine Osečina. Najbolju poziciju ima predsednik Opštine Nenad Stevanović (1969.), diplomirani ekonomista, koji se na listi Ujedinjenih regiona Srbije nalazi na rednom broju 53. Na ovoj listi, na 143. mestu, je direktor Javnog komunalnog preduzeća „Osečina” Dragan Andrić (1966.), diplomirani inženjer poljoprivrede.

Pored njih, u konkurenciji su i predsednici opštinskih odbora Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Dragan Aleksić (1963.), diplomirani inženjer mašinstva, je 152. na listi SNS, a Dragan Popović (1960.), diplomirani inženjer agronomije, na 247. mestu od 250 kandidata koalicije SPS-PUPS-JS.

U skoro četvrt veka dugoj tradiciji višestranačkog parlamentarizma u novijoj srpskoj istoriji, jedini narodni poslanik iz ovog kraja, početkom devedesetih godina prošlog veka, bio je, sada pokojni, primarijus dr Dobrosav Ivković iz Pecke (SPS), koga su za svog predstavnika u Skupštini Srbije na direktnim izborima zajednički izabrali birači iz opština Krupanj i Osečina.

Scroll To Top